“Čitač” najbolja predstava 25.Jugoslovenskog pozorišnog festivala (VIDEO)

UŽICE -Predstava “Čitač” u koprodukciji Beogradskog dramskog pozorišta i Beo arta proglašena je od strane žirija za najbolju predstavu 25.Jugoslovenskog pozorišnog festivala.

Redidelj predstave “Čitač”  i  “Upotreba čoveka” Boris Liješević dobio je Ardalion za najbolju režiju,dok je nagrada za najbolju žensku ulogu pripala Mirjani Karanović za ulogu Hane Šmic u predstavi “Čitač”.

Ardalion za najbolju mušku ulogu dodeljen je Marku Grabežu za ulogu Mihaela Berga u predstavi “Čitač”.

Po oceni stručnog žirija najbolju scenografiju imala je predstava “Upotreba čoveka” Tvrđava teatra iz Novog Sada pa je Ardalion pripao scenografu Željku Piškoriću.

Pored scenografije predstava “Upotreba čoveka” dobila je i Ardalion za najbolju kostimografiju koji je pripao Marini Sremac.

Sanja Marković dobila je Ardalion za epizodnu ulogu za lik Simke u predstavi “Putujuće pozorište Šopalović” Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nagrada Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagrada Politike Avdo Mujčinović dodeljene su Aljoši Đidiću za uloge u predstavi “Upotreba čoveka”.

Specijalna nagrada Ardalion dodeljena je autorskom timu i ansamblu predstave “Radnička hronika” Narodnog pozorišta iz Subotice.

Predsednik stručnog žirija 25.JPF bio je Svetozar Rapajić ,a u njemu su bili i glumica Dragana Varagić i producent Janko Ljumović.

“Ovogodišnji festival održan je pod motom “Vreme straha i podviga” i zaista je podvig što se uopšte festival održao.U uslovima u kojima se živelo prethodnih godinu dana veći deo predstava dugo nije igran i svi oni su napravili jedan veliki podvig u Užicu u slavu pozorišta i u slavu života”,istakla je Dragana Varagić po saopštavanju odluke žirija.

Prema najavi organizatora Narodnog pozorišta iz Užica naredni 26.Jugoslovenski pozorišni festival održaće se u redovnom terminu u novembru,ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.