Čišćenje javnih površina u gradu

U Užicu je u toku akcija čišćenja javnih površina u gradskim i seoskim mesnim zajednicama. Na ovim poslovima je angažovano 30 socijalno ugroženih lica koja će za osmočasovni rad dobiti nadoknadu od 920 dinara.

otpad„Ovo je neka vrsta društveno korisnog rada jer se ljudi koji su angažovani osećaju korisnim i prihvaćenim, a završava se dobar posao. Sredstva koja se isplaćuju ovim licima obezbeđena su od eko takse koju građani plaćaju od prošle godine“, rekla je za portal ZOOMUE član Gradskog veća Vesna Sredić.
„Prošle godine je u ovoj akciji prikupljeno oko 500 kubika otpada“, podseća Miladin Pećinar iz Eko fonda i naglašava da najveći problem predstavlja otpad rasut pored puta.
„To su prilazi gradu iz svih pravaca i male saobraćajnice  koje uglavnom ne ulaze u program održavanja Direkcije za izgradnju. Radi se o veoma teškom i mukotrpnom poslu jer se zbog nepristupačnog terena sve radi ručno.Nažalost tako lečimo posledice našeg nemara“, istakao je Pećinar. 
Iz Eko fonda apeluju na građane da ne bacaju otpad na javnim površinama, kako bi se izbegao dodatni trošak u budžetu. Ova akcija traje pet dana.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.