Čileanski bloger se zbog fotografije preselio u Srbiju (VIDEO)

NOVA VAROŠ – Čileanski bloger Ezekijel Videla već nekoliko godina je meštanin glavnog grada Srbije. Osnovni razlog zbog kojeg je odlučio da se preseli na Balkan je bila jedna fotografija, a u međuvremenu je imao priliku i da upozna njenog autora.

Za Srbiju se Ezekijel zainteresovao naišavši na fotografiju u jednoj prirodnjačkoj knjizi u čileanskoj biblioteci. Ističe da je veliki ljubitelj ptica, tako da ga posebno zanima životinjski svet kanjona reke Uvac.

„Mnogo volim ptice u Južnoj Americi, zna se da je tamo kondor kralj Anda. Međutim, interesuju me i beloglavi supovi, koji su u kanjonu reke Uvac. Upravo zbog toga sam i upoznao autora fotografije, Dragana Bosnića. Istražujem Srbiju sve više i više, a pozivam i meštane ove zemlje da je što više istraže“, kaže.

U Beogradu živi već četvrtu godinu. Relativno brzo je savladao jezik, a ističe da mu želja da zainteresuje ljude sa svog kontinenta za Srbiju. Takođe, upoznao je autora fotografije koja ga je fascinirala, tako da danas međusobno sarađuju. S druge strane, Bosnić ovakav rasplet događaja objašnjava citirajući naslov Kusturičninog filma, „Život je čudo“.

„Kao što bi nekog od nas zainteresovali Andi, Atakama ili Pacifik, njega je zainteresovalo nešto drugačije od onoga gde živi. Mogu za sebe reći da sam pravi turistički radnik, koji dovodi ljude u Srbiju“, kroz osmeh kaže Bosnić.

Bosnić dodaje da mu je važno da i drugi ljudi vide ono što se njemu učinilo kao zanimljivo i objašnjava da je upravo kroz takav pristup igrom slučaja došlo do upoznavanja sa Ezekijelom i uspostavljanja saradnje.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.