Čigota obeležila pola veka postojanja (video)

ZLATIBOR-Svečanom akademijom Specijalna bolnica Čigota obeležila je danas pedesetogodišnjicu  postojanja.

Put od lečilišta u Vili Srbija 1964. godine do današnjeg savremenog centra za lečenje bolesti štitne žlezde i metabolizma ,bio je dug ,ali uspešan izjavio je za nass portal direktor Čigote Željko Stakić.

 “Proteklih 50 godina obavezuje nas da u narednom periodu Čigotu i dalje razvijamo i pokušamo da je pozicioniramo kao jedinstven zdravstveno-turistički brend u Evropi.To ćemo postići daljim obogaćivanjem sadržaja i uvođenjem novih programa i ponuda”,rekao je Stakić.

 

Po rečima direktora Turističke organizacije Zlatibor Arsena Đurića Čigota predstavlja jedan od glavnih stubova razvoja Zlatibora kao turističke destinacije.

 

 “Čigota predstavlja jednu od najznačajnijih institucija kada je zlatiborski turizam u pitanju.Oni su prvi u Srbiji pre 25 godina imali velns program “Čigota” ,koji je doprineo afirmaciji celog Zlatibora i razvoju zdravstvenog turizma na ovoj planini”,istakao je Đurić za ZOOMUE.

Tvorac programa mršavljenja “Čigota” i bivši direktor ove ustanove Milisav Čutović naglasio je da je posebna važnost postojanja Specijalne bolnice za ovaj region,njena povezanost sa Medicinskim fakultetom i Srpskom akademijom nauka i umetnosti.

 

“Kada imate tako snažno naučno uporište ostalo je pitanje veštine i snalažljivosti.A Čigota ima veliki ljudski potencijal,mada danas ,na žalost,nema onaj značaj koji joj objektivno pripada”,rekao je Čutović .

 

Na Svečanoj akademiji u Čigoti povodom pola veka postojanja, dodeljene su zahvalnice pojedincima i organizacijama,a promovisana je i Monografija o proteklih 50 godina rada.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.