Četvrti vrtić u Ivanjici – “Bambi“ primio prve mališane (VIDEO)

IVANJICA – Objekat Dečijeg vrtića u Crnjevu otvoren za dve jaslene grupe a narednog ponedeljka primiće decu vaspitnih grupa. Ukupan kapacitet objekta ‘’Bambi’’, čija je površina 820 metara kvadratnih, je stotinu dece.

U Dečijem vrtiću ‘’Bambi’’ u Crnjevu biće uposleno 15 radnika  Njegovo otvaranje željno je isčekivano a kako navode iz lokalne samouprave jedan od ključnih razloga za prolongiranje roka je epidemiološka situcija.

U podrumskom delu objekta novog vrtića je kotlarnica sa ostavom za pelet, prostorije za pranje, sušenje i peglanje veša, radni prostor, prihvatna kuhinja, služba za održavanje, sanitarni čvorovi i prostor za skladištenje čistog veša. U prizemlju su prostorije za četiri jeaslene i vaspitne grupe, trpezariju, hol, trem, vetrobran, stepenište, prostor za prijem roditelja, zdravstveno odeljenje i sanitarni čvor.

Novi dećiji vrtić u svom sastavu ima podrum, prizemlje i jedan sprat. Sprat vrtića poseduje višenamenski prostor.

U novootvoreni objekat, za zemmljane radove i izgradnju, investirano  je 77. 102.000 dinara. Ministarstvo privrede Srbije je za ovu namenu izdvojilo 31.560.000, a opština Ivanjica iz svog budžeta 45.541.000 dinara.  Dodatno je za potrebe  nameštaja i kompletnog unutrašnjeg opremanja vrtića, didaktički materijal, igrače i namensko vozilo za prevoz hrane izdvojeno oko 11 000 000 dinara.  Od toga je iz Kabineta ministra bez portfelja donirano 5,5 miliona dok je Ministarstvo pravde izdvojilo 2,8 miliona dinara. Ostatak je finansirala lokalna samouprava.  Objekat je izgrađen po najsavremenijim standardima u ovoj oblasti.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.