Četvrti TIN volej kamp na Zlatiboru (VIDEO)

ZLATBOR – Odbojkaški kamp bivših reprezentativki Nataše Krsmanović i Tijane Malešević održava se na Zlatiboru po četvrti put. Devojčice iz nekoliko zemalja sveta u dve smene rade tokom leta na poboljšanju pre svega individualne tehnike.

Polaznice kampa ističu da im intenzivan rad na treninzima pomaže u ličnom napretku, a glavni motiv za dolazak vide u radu sa trenerima koji su izgradili renome u ovom sportu.

„Imamo dva gupna treninga dnevo i jedan individualni. Najviše sam napredovala tehnički, a pritom sam upoznala i mnogo drugarica“, kaže jedna od polaznica kampa.

Većina trenera na kampu članovi su ovog tima od samog početka, a među njima su i šefovi struke dva Jedinstva, iz Stare Pazove i Užica.

„Dva treninga dnevno jesu izazov za ovu decu, jer većina njih dođe nepripremljena. Pokušavamo da doziramo rad sa njima i da radimo korekcije tamo gde su neophodne“, kaže trener užičkog Jedinstva Darko Zakoč.

Mlada odbojkašica iz Finske ove godine trebalo bi da postane deo prve postave u svom klubu, a njena majka kaže da je glavna preporuka za dolazak bila mogućnost rada sa Darkom Zakočem.

„Srbija je velika zemlja u svetu odbojke i ovde je visok kvalitet rada, tako da smo već treću godinu izabrali da dođemo ovde. U Finskoj se ostvaruje napredak u odbojci, to je sigurno, ali još nismo na ovom nivou“, kaže Hana Arve Talvitie iz Finske.

TIN volej kamop na Zlatiboru
Foto: ZooMUE

Koncept rada na kampu suštinski se nije menjao u odnosu na prethodne, uz prilagođavanja za polaznice koje su već savladale neke početne korake.

„Ove godine smo imali jednu izmenu – uveden je super individualni kamp, za devojke koje su starije od 15 godina i koje se oporavljaju od povrede ili se pripremaju za sezonu, a još uvek nisu u seniorskim reprezentacijama“, kaže bivša reprezentativka Nataša Krsmanović.

Upravo sa ovom smenom završiće se ovogodišnji kamp, koji je brojao oko 80 polaznica.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.