Četiri užičke zgrade dobijaju nove fasade

UŽICE – Četiri zgrade u Užicu dobijaju nove fasade čije uređenje je subvenicionisao grad Užice. Fasada je uređenja na zgradi „Kadinjača“, dok su u završnoj fazi uređenja fasade na zgradama u ulicama Mage Magazinović, Vidovdanskoj i u Krčagovu.

„Užice ima veliki broj lepih objekata što se vidi tek nakon uređenja fasada. Mi smo utrošili samo četiri, od ukupno osam miliona dinara, planiranih ove godine za uređenje fasada, jer nije  bilo dovoljno zainteresovanih. U idućoj godini grad će izdvojiti 10 miliona dinara za ovu namenu i pozivam sve zainteresovane koji žele da urede fasadu stambene jedinice da se prijave, jer je ovo jedinstvena prilika da dobiju polovinu sredstava za ono što je inače njihova obaveza u potpunosti“, rekao je zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić.

Direktor javnog preduzeća Stan koje izvodi uređenja Dejan Nijemčević je kazao da je to preduzeće izdvojilo ove godine 20 miliona dinara kako bi kreditiralo građane za uređene svojih stambenih jedinica.

„“Kadinjača“ je bila vrlo ruinirana i urađena je za mesec dana, grad je njeno uređenje subvencinisao sa 80 odsto sredstava, a stanarima je omogućeno plaćanje ostatka sredstava na deset rata. U Mage Magazinović je fasada izuzetno zahtevana, to je zgrada sa dva ulaza, i uređenje košta 7,5 miliona dinara, grad izdvaja više od milion dinara, a mi kreditiramo ostatak u 36 mesečnih rata“, naveo je Dejan Nijemčević dodajući da to preduzeće kreditira građane dugi niz godina za sanaciju stambenih objekata.

Ovo je druga godina kako grad Užice sufinansira uređenje fasada u Užicu.

You may also like...