Četiri Užičanke spasile devojčicu iz Đetinje (VIDEO)

UŽICE – Prava drama odigrala se juče posle podne u Užicu. Četiri žene spasile su devojčicu koja je upala u nabujalu Đetinju. Sve se na sreću završilo kako treba, a one danas, prepune emocija, pokušavaju da saberu utiske nakon tog događaja.

Šetnja pored reke nakon dečjeg rođendana, mogla je biti kobna za devojčicu, koja je prema rečima naših sagovornica, učenica prvog razreda. Prišla je do same obale, kako je rekla da pipne reku. Tog dana, sve je bila slučajnost, pa i to da Marina i Ivana pauzu iskoriste da sede u obližnjem resotranu.

“Čini mi se da je posle pet minuta dečak počeo da zapomaže “ljudi, dete je u vodi, ne zna da pliva”. Ne znam kako bih vam opisla moj utisak tada, ja sam jednostavno ustala, skinula kaput i krenula”, opisuje šta se dešavalo Ivana Miladinović, agent prodaje.

Ivana Miladinović
Foto: ZooMUE

“Ona kad je skočila ja sam videla šta se dešava i krenula sam za njom. Ona je prva sišla do reke, međutim kako je pružila ruku, nije uspela da uhvati devojčicu jer je tok reke bio brz i ona se pustila. Ja  sam onda pritrčala na drugi kraj, sačekala je i rekla joj da se drži”, priča Marina Stačević, personalni asistent.

Sve se dešavalo veoma brzo, a misli im se još nisu slegle. Ali kako kažu, u svemu je bila veoma važna uloga dečaka koji je pozvao pomoć.

Marina Starčević
Foto: ZooMUE

“On je skočio prvi. Onda smo njega izvadili, jer je i njega reka počela da nosi. Međutim, bio nam je bliži i zna da pliva, pa smo ga izvukli”, kaže Marina.

“Straha je bilo, jer je Đetinja nabujala zbog topljenja snega”, rekla je Ivana.

Iako je u restoranu koji je samo nekoliko metara od reke bilo još ljudi, prve su im u pomoć pritrčale još dve sugrađanke, prosvetne radnice. Kada su čule poziv dečaka, odmah su reagovale.

Stanimirka i Ana
Foto: ZooMUE

“Istog trenutka samo sun am se pogledi sreli, mene i moje pomoćnice,. Skočile smo i krenule prema reci, gde su već bile dve devojke, koje su zagazile u reku”, priča direktorka Osnovne škole “Stari grad” Stanimirka Smiljanić Raonić.

Četiri hrabre Užičanke, iako još uvek nisu ni svesne onoga što su uradile, skromno su danas govorile o svom podvigu.

Stanimirka Smiljanić Raonić
Foto: ZooMUE

“Mi prosvetni radnici smo prosto deformisani da prepozunamo taj dečji zvuk, koji nas nikada ne ostavlja ravnodušne. Svejedno da li zapomažu, da li se smeju, mi reagujemo”, kaže direktorka ove škole.

Podsetimo, nekoliko stotina metara iznad ovog mesta, pre pet godina, dogodila se slična situacija, kada je dečaka iz reke izvukao hrabri Ognjen Damljanović.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.