Četiri medalje za Užičane

PLJEVLJA – Ovo je sportsko takmičenje za mlade sportiste iz 3 zemlje, to jest iz opština sa tromeđe Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije koje se održava svake godine od 1954.

Nakon svečanog otvaranja MOSI u trci na 800 metara prvo mesto i zlatnu medalju, u konkurenciji žena, osvojila je Tamara Mićević iz Užica. Druga je bila Slađana Perunović iz Bijelog Polja, dok je treće mesto pripalo takođe Užičanki Milici Žunić.

U trci muškaraca na 1 500 metara prvo mesto i zlatnu medalju osvojio je Užičanin Bojan Stanišić. Drugi je bio Aleksandar Miletić iz Bijelog Polja a treće mesto i bronzanu medalju osvojio je Miloš Mitrović iz Užica.

U fudbalskoj utakmici Pljevlja- Požega bolji su bili Pljevljaci sa rezultatom 2:0 čime su se plasirali u četvrtfinale.

Svečanomceremonijomnagradskomstadionu u sredu posle podne otvorenesu 54.MOSI „Pljevlja 2017“. Do 9. jula Pljevlja će biti domaćin za preko 2 100 sportista, na manifestaciji koja je najveća smotra amaterskog sporta u Jugoistočnoj Evropi.

Nakon intoniranja državne himne, na gradskom stadionu usledio je defilesportista iz 32 opštineiz CrneGore, Srbije, Bosne i Hercegovine iRepublikeSrpske.

Ljubitelji sporta moći će pratiti više od 550 susreta u 15 sportskih disciplina. Ove MOSI obeležiće i bogat kulturno – zabavni program, pa će tokom četiri večeri na gradskom trgu biti organizovana četiri velika koncerta renomiranih muzičkih imena sa prostora ex – Jugoslavije.

Zastavu MOSI na gradski stadion uneli su odbojkaški reprezentativac Ivan Ječmenica, odbojkaška reprezentativka Danijela Džaković, fudbaler Miloš Radanović, fudbalska reprezentativka Biljana Vraneš, najbolji biciklista Crne Gore Goran Cerović i atletski reprezentativac Emir Ćatović.

Zastavu MOSI na jarbol zajedno su podigli najbolji skijaš Crne Gore, budući olimpijac Eldar Salihović i naš rukometni reprezentativac Nemanja Grbović

Svečani zakletvu u ime sportista položila je šahovska državna šampionka Nevena Radošević, a i ime sudija WKF karate sudija Dragan Ćirović.

Prisutne je pozdravio predsednik opštine i predsednik organizacionog odbora MOSI Mirko Đačić.

„Znate da su MOSI najveća smotra amaterskog sporta, manifestacija jedinstvena na Balkanu, ali najviše smotra trajnih ljudskih vrednosti, velika smotra prijateljstva i mladosti. Zbog toga, kao i zato što su prethodne generacije Pljevljaka vrlo visoko podigle standarde u organizaciji MOSI mi smo kao rukovodstvo grada bili u obavezi da se dobro pripremimo. Zbog toga smo poseban napor uložili da gradski stadion danas izgleda ovako velelepno“ – kazao je predsednik Đačić poželjevši dobrodošlicu svima.

Igre je zvanično otvorio predsednik skupštine opštine Pljevlja i predsednik Skupštine MOSI, Tarik Gadžović.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što mi je pripala čast i privilegija da vas u ime Skupštine MOSI i u svoje lično ime pozdravim i da 54. Međuopštinske omladinske sportske igre „Pljevlja 2017“ otvorim. Neka 54. MOSI počnu“ – kazao je Gadžović.

Ceremoniju svečanog otvaranja Međuopštinskih omladinskih sportskih igara na gradskom stadionu pratilo je preko 3 500 posetilaca.

Pljevlja su nakon 11 godina ponovo domaćin MOSI i to je šesti put da se igre organizuju u najsevernijem gradu Crne Gore.

Međuopštinske omladinske sportske igre skraćeno MOSI je sportsko takmičenje za mlade sportiste iz 3 zemlje, to jest iz opština sa tromeđe Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije koje se održava svake godine.Prve MOSI su odigrane 1954. godine.

Izvor: Večernje novosti

Foto: M. Drobnjak

You may also like...