Centru za majku i dete donacija „Liciderskog srca“ (VIDEO)

UŽICE – Predstavnici Međunarodnog dečijeg festivala Licidersko srce donirali su užičkom Centru za majku i dete dva inhalatora i tri klime.

„Imamo veliki broj inhalacija tokom cele godine i ova donacija nam baš znači da deca ne čekaju na red, a klima nam obezbeđuje humaniji prostor za decu koja moraju da se skinu i pregledaju. Donacija će olakšati i zaposlenima koji će imati komfornije uslove za rad i adekvatniju opremu“, rekla je načelnica Pedijatrijske službe Novka Vukašinović Garabinović.

Sredstva za ovu donaciju prikupljena su tokom festivalske akcije „Licidersko srce deci“, a poklon festivala biće i repracija desetak otomana za pregled pacijenata.

„Nama je drago što je ova naša akcija uspela kao i svih godina unazad. Realizuje se na svim lokacijama gde se festival organizuje i sav novac koji se prikupi od prodaje suvenira, otprilike oko 1000 evra, uvek je išao deci, a ljudi rado učestvuju kada čuju za koga se organizuje“, rekla je predsednica Organizacionog odbora festivala Gordana Paunović.

Akcija „Licidersko srce“ sprovodi se već deceniju, od samog početka festivala, i donacije su stizale do dece  u područjima pogođenim zemljotresom u Japanu i poplavama u Bajinoj Bašti, Gradskom zavodu za zaštitu dece u Višegradu, Dečijem odeljenju u Zdravstvenom centru Užice, Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj u Beogradu i porodici Marka Vujovića koji ima bolesno srce.

 

You may also like...