Centralni skup motorista u Užicu (VIDEO)

UŽICE – Užice je i ove godine bilo domaćin motoristima na početku nove sezone. Kiša nije sprečila veliki broj ljubtelja dvotočkaša da se okupe na ovoj centralnoj manifestaciji, koja je održana i ove godine u Užicu. Cilj im je bio da skrenu pažnju na bezbednost u vožnji.

Užičanin Dragoslav Simić, koga svi bajkeri znaju kao Kiško, i ove godine je uz svoje prijatelje iz Moto kluba, okupio sve one koji vole dvotočkaše.  Ljubav prema motorima jača je od svake kiše, kaže Kiško.

“Mi bajketi smo posebni i volimo to. Ima starijih i mlađih bajekera, uvek istrajemo. Nema bajkera koji nije pokisao, nama je važno da se družimo”, kaće predsednik MK “Užice” Dragoslav Simić.

Ideja motorista na ovakvom skupu je da skrenu pažnju na njih, jer su oni najugorženija kategorija učesnika u saobraćaju.

“Važno je da vode računa kada vide motore, da sa lepim vremenom dolazi  sve više motora. Da dva puta da pogledaju u retrovizor prilikom sretanja. Obavezno propuštanje motorcikla, gde oni imaju prvenstvo u saobraćaju. I obavezno korišćenje migavca, jer svaki kontatk četvortočkaša,odnosno automobila ili kamiona, je koban za motorcikli i same vozače”, kaže Dejan Perić iz MK “Iron bridg” iz Ćuprije.

Bajkeri tvrde da za njih nema lošeg vremena, samo je loša oprema opasnost u vožnji.

“Uvek koristite zaštitnu opremu. Ne moramo mi uvek da budemo krivi. Kompletna zaštitna oprema je veoma bitna, od obuće, preko pantalona, jakne, kacige i rukavica. Svaki deo te opreme ima zaštitu, ima protektore, koji su od posebnih materijala, otporni na udarce i otporni na klizanje po asflatu. Velike greške i velike povrede se dešavaju ako nemamo tu opremu”, upozorava Aleksandar Madžarević iz MK “Čivija” iz Šapca..

Otvaranje moto sezone 2024
Foto: ZooMUE

Na žalost kiša je pokvarila i moto šou koji je bio planiran za ovaj vikend. Extremna vožnja motora, za neke od bajkera je posebna vrsta strasti.

“Mislim daje to osećaj koji će ljudima koji to nisu radili zauvek ostati nepoznat. Za mene je motor ceo svet,idem u krevet sa mislima o motoru i budim se sa mislima o motoru”, kaže Radislav Mihajlov profesionali stund rider

Pored bajkera iz Srbije, u Užice su i ovog vikenda stigli gosti iz zemalja u okruženju.

“Puno mi se sviđa ovaj kraj, priroda, Zlatibor. Imate puno kulutre, tu su naši prijatelji, Kiško i ostali bajkeri. To je neka veza koja se nikad neće zabortaviti”, kaže Jakob Turšić, iz slovenačkog Goldwing kluba “Dolenska”.

Ovaj događaj je samo prvi u nizu moto skupova koji će se u toku narednog perioda održati širom Srbije. Užičani će ove godine biti domaćini još dve manifestacije, skupu Goldwing motora na Zlatiboru, kao i moto skupa u Užicu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.