Čekajući Gold gondolu

ZLATIBOR – Ubrzano se radi na završetku gondole od centra Zlatibora do vrha Tornika pa u JP „Gold gondola Zlatibor“ veruju da bi ova turistička atrakcija prve putnike mogla da preveze već početkom naredne godine

Danas su počeli radovi na uplitanju glavne sajle preko Ribničkog jezera do vrha Tornika. Na terenu su predstavnici sva tri izvođača radova, nakon čega će se preći i na podizanje sajle na drugom delu – trasom od međustanice do početne stanice u centru, a svi građevinski i mašinski radovi trebalo bi da budu završeni do kraja godine.

Završena je i studija „Analiza mogućnosti korišćenja obnovljivih izvora energije za napajanje sistema Gold gondole’’, kojom je na osnovu višemesečnih proučavanja zaključeno da je sunčeva energija najbolje rešenje. Plan je da Gold gondola u potpunosti bude ekološki projekat i da ni na koji način ne ugrožava životnu sredinu nego da na nju pozitivno utiče.

Prema najavama iz JP „Gold gondola“ narednih godinu dana radiće se na tome da sve bude pripremljeno kako bi ušteda energije bila veća tako da će i Upravna zgrada, čija je izgradnja u planu, takođe koristiti solarnu energiju.

Uporedno sa građevinskim radovima u ovom preduzeću pripremaju i dokumentaciju za tehnički pregled i prijem, kao i upotrebnu dozvolu kako bi sve bilo spremno do kraja ove godine.

Izvor i foto: Zlatibor press/ZOOMUE

You may also like...