Čarolija Božićnog trga (VIDEO)

UŽICE – Muzika, ples, svetiljke, animatori, mirisi i ukusi đakonija na štandovima Kifla i viršla, Riba, Krofna, Čoko, Bombona, Varjača i Vrelina krase u večernjim satima užički Božićni trg otvoren u okviru manifestacije „Užice u susret Božiću“.

Pored specijaliteta od hrane, izloženi su i suveniri i ručni radovi.

„Naši suveniri su prikladni za ovaj događaj, jer na sebi nose obeležja tradicionalnog srpskog sela“, kaže Nada Jolić iz „Etno stil“-a.

Božićni trg  je u duhu ljubavi, empatije i altruizma, pa je za Badnje veče otvorena akcija za pomoć šestočlanoj porodici Jevtić, kojoj je neophodno renoviranje kuće. Celodnevni pazar na Badnje veče ustupaju učesnici.

„Nama je u insteresu da pomognemo našim sugrađanima kojima je potrebna pomoć, koji su ugroženi i nisu u mogućnosti da žive nekim normalnim životom kao ostali“, priča Igor Rogić iz restorana „Gold fish“.

Grad Užice namerava da ova manifestacija, koja se godinama organizuje u gradovima Zapadne Evrope, postane tradicionalna i u gradu na Đetinji.

„Mi smo uspeli da ove godine po prvi put unesemo nešto novo u naš grad, pre svega u ambijentalnom smislu, ali i da na naš trg u novogodišnjim i božićnim praznicima unesemo toplinu i romantiku“, naveo je zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić.

Manifestacija „Užice u susret Božiću“ završava se  8. janura koncertom Marije Šerifović.

You may also like...