Čajetinski budžet svake godine veći za 200 miliona dinara (video)

ČAJETINA-U četvrtak 29. maja održana je 25. sednica Skupštine opštine Čajetina.Odbornici su usvojili odluku o konsolidovanom završnom računu budžeta opštine Čajetina za 2013. godinu.

 

Ukupno ostvareni prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima, iznose 1 224 498 724 dinara.Ukupno izvršeni rashodi i izdaci iznose 1 069 780 341 dinar.Suficit budžeta utvrđen je u iznosu od 151 245 774 dinara, a ukupni konsolidovani suficit iznosi 152 733 348 dinara.Prema navedenim parametrima, procenat izvršenja budžeta za 2013. godinu iznosi 74,64%, u odnosu na planirana sredstva. Ako se uzme u obzir da kredit u vrednosti od 320 miliona, koji je planiran kao prihod budžeta, iz tehničkih razloga nije realizovan, ostvarenje bi bilo 93,49%.
„Budžet opštine Čajetina svake godine je veći za 200 miliona dfinara.To je rezultat napora i povećanja discipline rada  opštinske uprave i svih javnih preduzeća,sa ciljem da se stvore uslovi za realizaciju planiranih investicija,kao što su vodovod Sušička vrela i gondola na Zlatiboru“kaže za ZOOMUE predsednik Skupštine opštine Čajetina Miloje Rajović.
Data je saglasnost na finansijski izveštaj i izveštaj o poslovanju za 2013. godinu JKP „Zlatibor“ Zlatibor, kao i na izmene i dopune finansijskog plana za 2014. godinu ovog preduzeća.Odbornici su se saglasili i sa izveštajima o radu i finansijskim izveštajima za 2013. godinu : Turističke organizacije Zlatibor,JP „Kulturno sportski centar Čajetina“,Biblioteke „LJubiša R. Đenić“ i JKP „Duboko“ iz Užica. Na ugovor o osnivanju Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, takođe je data saglasnost.Odbornici su prihvatili i određene izmene i dopune Odluke o bezbednosti i regulisanja saobraćaja.Usvojeno je više rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta, a od plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta oslobođeni su Lovačko udruženje Zlatibor i Rade Ćaldović iz Sirogojna. 
ZooM
</div>

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.