Čajetinci umesto na protest idu u Beograd na razgovor sa Vladom

ČAJETINA-Posle poziva na razgovor sa ministrom državne uprave i loklane samouprave Brankom Ružićem Čajetinci  su pomerili najavljeni protest  za 2. jul ,saopšteno je iz kabineta predsednika opštine Milana Stamatovića. U saopštenju se navodi da su na razgovor 2.jula pozvani i predstavnici Šapca i Paraćina koji su se sa Čajetinom  žalili Savetu Evrope  zbog stalnih pritisaka Srpske napredne stranke na malobrojne opozicione lokalne samouprave u Srbiji.

“ Očito je da se premijerka, baš juče i tek juče, „setila“ da u Srbiji postoje i Paraćin i Šabac i Čajetina zato što se uplašila mogućnosti da, danas iz Istanbula, stigne neprijatna vest da je Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope odlučio da u Srbiju pošalje specijalnu misiju koja bi utvrdila činjenice o poražavajućem statusu lokalne demokratije u onim retkim opštinama koje još nisu „pale“, a na koje naprednjaci silom hoće da stave šapu. Kao što je jasno kao dan da premijerku hvata jeza od nekoliko hiljada Zlatiboraca koji neće tuđe, ali ni po cenu života, ne daju svoje i koje ne može optužiti da su ih instruisale ko zna kakve službe i šta ja znam ko već ne ,ali dajemo joj  još jednu šansu, ovaj put  stvarno poslednju“, rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Stamatović naglašava da pomeranje protesta ne znači i konačno odustajanje od masovnog izražavanja nezadovoljstva građana Čajetine i Zlatibora zbog antiustavne i protivzakonite Uredbe o proglašenju Parka prirode “Zlatibor“, diskriminatorskog odnosa aktuelne vlasti prema toj lokalnoj samoupravi i opstrukcije izgradnje zlatiborske gondole, dodajući da je Vlada Srbije do sada uporno odbijala da razgovara sa predstavnicima opštine Čajetina, donoseći isključivo političke odluke koje su bile ne samo protiv interesa Zlatiboraca, već i protiv interesa države Srbije,navodi se u saopštenju.

You may also like...