Čajetinci o realizaciji budžeta

ČAJETINA-Na 29. sednici Skupštine opštine Čajetina odbornici su upoznati sa Izveštajem o izvršenju budžeta opštine Čajetina za prvih šest meseci . Na osnovu izveštaja, ostvareni prihodi i primanja budžeta opštine Čajetina za  taj period  iznose 930.847.880,52 dinara, odnosno 46,33 odsto  u odnosu na planirane. Izvršeni rashodi i izdaci za prvih 6 meseci iznose 680.059.969,30 dinara ili 33,85 odsto u odnosu na planirane.

Data je saglasnost na izmene finansijskog plana i plana javnih nabavki za 2018.godinu Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod Zlatibor“ iz Čajetine. Po prethodno raspisanom oglasu, izvršena je dodela zemljišta najpovoljnijim ponuđačima i to za dve parcele na Obudojevici.

Vladimir Živanović sa Zlatibora, po završenom konkursu, izabran je za direktora Turističke organizacije Zlatibor na period od 4 godine.

U cilju sprovođenja zakona o stanovanju i održavanju zgrada, usvojena je Odluka o opštem kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji opštine Čajetina.

Skupština je donela Odluku o obrazovanju komisije za dostavljanje ponude radi pribavljanja u javnu svojinu nepokretne imovine preduzeća „Danica“ D.O.O. Čajetina – u stečaju i o davanju saglasnosti komisiji za dostavljanje ponude u stečajnom postupku i to do 50% procenjene vrednosti imovine. Usvojeno je i više rešenja o otuđenju zemljišta neposrednom pogodbom radi ispravke granica građevinskih parcela.

Pored škole u Šljivovici, opština će izgraditi park za decu na parceli koju je poklonio Ljubinko Radeljić iz Šljivovice, a u znak sećanja na tragično preminulog đaka te škole Aleksandra Selakovića. Igralište će simblično biti nazvano „Acov park“.

You may also like...