Čajetina usvojila drugi rebalans budžeta

ČAJETINA-Odbornici Skupštine opštine Čajetina su danas usvojili drugi rebalans budžeta za 2022. godinu ,koji je umanjen za 10 miliona dinara u odnosu na prethodni. Rebalansom je predviđena preraspodela dela budžetskih sredstava koja će biti upotrebljena za nabavku cevi za kompletnu trasu cevovoda Sušičko vrelo.

Na današnjoj sednici usvojeni su izveštaj o radu dečijeg vrtića „Radost“ iz Čajetine i izveštaj o radu komunalnog javnog preduzeća. Na novi mandatni period od četiri godina izabrana je dosadašnja direktorka Biblioteke „Ljubiša r. Đenić“ Snežana Đenić. Doneta je odluka o raspisivanju oglasa za izbor direktora komunalnog javnog preduzeća, odluka o raspisivanju oglasa za otuđenje građevinskog zemljišta i desetak odluka o investicijama na uređenju Zlatibora sredstvima investitora .

foto.opstina cajetina

„Reč je o nekoliko kapitalnih objekata, put za naselje Potoci, put za naselje Vlaovina, više putnih pravaca na Zlatiboru i u Čajetini, deo puta u Alinom Potoku i pojedini putni pravci u Ljubišu. Očekujem da ćemo posle današnje sednice sklopiti ugovore sa izvođačima radova i da najveći deo tih danas odobrenih poslova realizujemo do kraja ove kalendarske godine“,izjavio je predsednik SO Arsen Đurić

Danas je doneta i odluku o formiranju novog javnog preduzeća „Zoohigijena“, koje će se baviti prikupljanjem i zbrinjavanjem pasa lutalica na teritoriji opštine.

“ U perspektivi bi to trebalo da bude i azil za pse, a u nekoj daljoj perspektivi to će biti mesto koje bi koristili posetioci Zlatibora koji na našu planinu dolaze sa kućnim ljubimcima. To će praktično biti i pansion za kućne ljubimce, što će dodatno podići kvalitet usluge na samom Zlatiboru. S obzirom da će to biti komercijalni vid poslovanja, nadam se da će to preduzeće biti samoodrživo. Do sada je opština Čajetina isplatila pet miliona dinara u vidu nadoknade zbog ujeda pasa, a ušteda će biti i u cifri od 10 miliona dinara koje smo plaćali preduzeću iz Požege koje je uslužno vozilo pse lutalice sa teritorije opštine Čajetina“,rekao je Đurić.

Đurić je dodao i da je u planu proširenje kapaciteta vrtića na Zlatiboru, da je završena javna nabavka, potpisan ugovor i da bi naredne nedelje trebalo da počnu radovi prve faze koja će biti završena u toku ove godine. Kompletan završetak proširenja objekta vrtića će biti završen do kraja sledeće godine.

Odbornici su doneli i i odluku o pristupanju izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije prva faza ,kako bi se predvidela lokacija za heliodrom na Zlatiboru .

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.