Čajetina uložila 170 miliona u puteve


ČAJETINA- Na teritoriji opštine Čajetina u toku su radovi na asfaltiranju nekoliko puteva, a ukupna vrednost investicija u putnu mrežu opštine ove godine je 170 miliona dinara, dok se za sledeću godinu planira povećanje.

Saobraćajnica duga 700 metara i širine pet metara koja vodi do novog naselja u Vlaovini i pored zemljišta koje se planira za gradnju objekata, jedan je od puteva koji se ove godine asfaltiraju u opštini Čajetina. Pored deonice na Zlatiboru, trenutno se radi u Šljivovici, radilo se i u Mušvetama i u Krivoj Reci, a za naredne dane planirani su putevi u Sirogojnu, Alinom Potoku, Trnavi, Gostilju i Ljubišu. Izvođač radova je preduzeće Standard iz Bajine Bašte, koje je angažovano po poslednjem tenderu. Arsen Đurić.
„Sa završetkom ovih putnih pravaca, u poslednje četiri godine je asfaltirano 80 kilometara novih puteva. Za sledeću godinu mogu da najavim da će biti više sredstava za izgradnju putnih pravaca s obzirom da smo ove godine imali nekoliko krupnih kapitalnih investicija i imali smo dosta troškova za te investicije pa su sredstva za puteve ove godine bila nešto manja. Ove godine će biti značajno veća i sasvim sam siguran da sve ono što nije urađeno u prethodnih nekoliko godina da će se uraditi u toku 2020. godine,“ kaže zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić.

U ovoj godini izdvojeno je 130 miliona dinara za asfaltiranje novih puteva, dok je 40 miliona namenjeno za rekonstrukcije. Prema Đurićevim rečima, ove godine se kasnilo sa radovima zbog problema sa prethodno ugovorenim izvođačima.
„Angažovali smo Institut za puteve za proveru kvaliteta određenih izvođača radova. Pokazali su se neki nedostaci, svakako će to sve biti sankcionisano, sve greške koje su izvođači načinili biće otklonjene o njihovom trošku. Već su dobili nalog da to isprave, presvuku i poprave to što nije u redu. I to ćemo imati u obziru prilikom nekih budućih tendera i dodeljivanja poslova izvođačima“, kaže Đurić.

Trenutno se radi i na popravljanju puteva u Čajetini, dok je na Zlatiboru planirano da se radi tokom naredne nedelje.

You may also like...