Čajetina traži ocenu ustavnosti o proglašenju Parka prirode Zlatibor

ČAJETINA-Odbornici Skupštine Opštine Čajetina  doneli  su Odluku o pokretanju postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Uredbe o proglašenju Parka prirode na delu teritorije opštine Čajetina i o pokretanju postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o izradi Prostornog plana područja posebne namene Parka prirode Zlatibor.Vlada Srbije je 6.oktobra donela uredbu kojom je Zlatibor proglašen Parkom prirode,zaštićenim područjem od izuzetnog značaja.

Na poslednjoj skupštinskoj sednici u ovoj godini, odbornici Skupštine Opštine Čajetina su dali saglasnost na programe rada sa finansijskim planom za narednu godinu JKP Vodovod Zlatibor, Sportskog centra Čajetina, čajetinskog Sportskog saveza, biblioteke Ljubiša R. Đenić i JKP Duboko Užice.

Odbornici su usvojili odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za područje hotela Tornik- Kamalj i o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju kružnog toka na raskrsnici ulica Miladina Pećinara i Panta Mijailovića na Zlatiboru.

Usvojena je izmena odluke o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu opštine Čajetina za 2017. godinu, kao i poništaj odluke iz 2009. godine o prenosu prava korišćenja zemljišta.

Doneta je odluka o oslobađanju plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, za izgradnju stambene zgrade za potrebe izbeglih i raseljenih lica

Odbornici su doneli odluku o uspostavljanju saradnje (bratimljenju) opštine Čajetina sa grčkom opštinom Edipsos.

You may also like...