Čajetina sa 31 milion subvencioniše poljoprivrednike (video)

ČAJETINA -Opština Čajetina u ovoj godini opredelila je 31 milion dinara za podsticaj poljoprivrede.

 

Ovo je druga godina kako opština kroz subvencije daje podršku poljoprivrednicima da obezbede svoju egzistenciju kroz poljoprivredu.

 “Najviše interesovanja poljoprivrednici do sada pokazuju za nabavku mehanizacije za koju je subvencija 30 odsto.Od ove godine sa 60 odsto subvencionišemo i nabavku rashladnih uređaja za poljoprivrednike koje se bave mlekarstvom”,kaže za ZOOMUE direktor privrednog društva za razvoj poljoprivrede “Zlatiborski eko agrar” Vladimir Bojović.

 Bojović ističe da je ovaj vid podrške povećao broj registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u opštini  Čajetina,a da postoji interesovanje i poljoprivrednika iz drugih krajeva.

 “U odnosu na poslednji popis broj registrovanih gazdinstava povećan je za 500 i sada ima 2745 registrovanih gazdinstava na 9000 stanovnika koji žive na selu.Postoji i veliki broj poljoprivrednika iz drugih opština ,koji menjaju prebivalište i dolaze u Čajetinu da se bave poljoprivredom”,naglašava Bojović.

 Bojović najavljuje da će od septembra opština Čajetina u saradnji sa Programom razvoja UN organizovati obuku poljoprivrednika za pisanje biznis planova,a najbolje planove opština će podržati i u određenom finansijskom iznosu.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.