Čajetina protiv rušenja postojećih i izgradnje novih objekata na Torniku

ČAJETINA-Na 13. sednica Opštinskog veća opštine Čajetina utvrđen je Predlog odluke o budžetu opštine Čajetina za 2021. godinu. Planirani prihodi i primanja sa prenetim sredstvima planirani su u iznosu od 2.301.000.000 dinara. Rashodi i izdaci, planirani su u istom iznosu .

Tekući rashodi budžeta iznose 57,55 odsto od ukupno planiranog budžeta, od čega su rashodi za zaposlene 10,57 odsto od ukupno planiranog budžeta. Rashodi za socijalna davanja u 2021. godini planirani su u iznosu od 101.250.000 dinara, kapitalni izdaci planirani su u iznosu od 893.711.000 dinara .

foto.opstina cajetina

Izdaci za otplatu glavnice duga po kreditu, planirani su u iznosu od 83.000.000 dinara ili 4,09 odsto od ukupno planiranog budžeta.

Na osnovu ranije raspisanog konkursa, dodeljene su stipendije za 32 studenta po osnovu uspeha i deficitarnosti struka. Skupštini će biti predloženo da se na Republiku Srbiju prenesu, bez naknade, akcije koje opština Čajetina ima u PD HIP Petrohemija Pančevo. Za tri investitora predložen je produžetak roka za zaključenje ugovora.

Na ovoj sednici usvojen je Zaključak kojim se opština Čajetina protivi Javnom pozivu JP „Skijališta Srbije“ za prikupljanje ponuda za uklanjanje i rušenje postojećih objekata na Torniku i izgradnju novog objekta na istoj lokaciji, u tom smislu je pomenutom preduzeću upućen dopis.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.