Čajetina proslavila Dan opštine (video)

 ČAJETINA-Svečanom sednicom Skupštine opštine i dodelom priznanja pojedincima i kolektivima opština Čajetina proslavila je danas Dan opštine.

dan opstine cajetina1Predsednik opštine Milan Stamatović  istakao je da je Čajetina jedna od najuspešnijih i najperspektivnijih lokalnih samouprava u Srbiji.

“U Čajetini  je  stopa nezaposlenosti ispod 10 odsto,što je rezultat uspešne politike subvencioniranja samozapošljavanja.Ulaganjem u razvoj sela i otvaranjem 5 dečjih vrtića u poslednjih 5 godina povećan je natalitet za  30 odsto.Dosta je uloženo i u infrastrukturu.Na području opštine asfaltirano je 200 kilometara puteva,a izgrađeno je i obnovljeno 5 pravoslavnih hramova”,istakao je Stamatović.

Od važnih investicija u narednom period Stamatović je najavio početak izgradnje panoramske gondole od Zlatibora do Tornika,a u planu je izgradnja vodovoda od Sušičkih vrela,kao I postrojenja za preradu otpadnih voda.

Povodom Dana opštine  uručena su priznanja i plakete najistaknutijim pojedincima i kolektivima,za izuzetan doprinos razvoju opštine.

Dobitnik Zlatiborske povelje ove godine je preduzeće Divi iz Braneškog polja.

Po prvi put uručena je i nagrada Zoran Tmušić za humanist I ljudskost u teškim vremenima,čiji je prvi dobitnik Jagoda Jeremić sa Zlatibora.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.