Čajetina: Predstavljen predlog Statuta opštine

ČAJETINA-Na poslednjoj sednici  Opštinskog veća opštine Čajetina  utvrđen je  predloge odluka o mreži javnih osnovnih škola i mreži javnih predškolskih ustanova na području opštine Čajetina  na osnovu urađenih elaborata. Usvojen je i nacrt odluke o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za područje hotela „Tornik – Kamalj“.

Veću je predstavljen i predlog Statuta opštine Čajetina, nakon dobijanja saglasnosti nadležnog ministarstva. Radi proširenja groblja u Mačkatu, usvojen je nacrt odluke o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu , neposrednom pogodbom.Doneto je više rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini, takođe neposrednom pogodbom.

Na sednici su predstavljeni godišnji Program poslovanja Turističke organizacije regije Zapadna Srbija , kao i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje opštine Čajetina za prošlu godinu. Detaljno je obrazložen novi Lokalni plan upravljanja otpadom za period 2019-2028. godine koji će biti prikazan na narednoj sednici Skupštine opštine Čajetina. Usvojena je i izmena Plana javnih nabavki kojom se započinje postupak sanacije, zatvaranja i rekultivacije smetlišta „Bregovi“. Usvojen je Mehanizam utvrđivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja, kao i oblasti od javnog interesa koje realizuju udruženja.

You may also like...