Čajetina:Popusti za legalizaciju objekata

ČAJETINA-Odbornici SO Čajetina usvojili su danas predlog odluke o dopuni odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, po kojoj se za gotovinsko plaćanje odobrava popust od 30%, umesto dosadašnjih 20%.

 

Usvojen je i predlog odluke o utvrđivanju naknade u postupcima legalizacije objekata, kojom su predviđeni koeficijenti za zone. Po ovoj odluci, odobrava se popust za gotovinsko plaćanje u iznosu od 20%, kao i određeni popusti za legalizaciju stambenih objekata i to: za stambene objekte do 100 kvadrata popust je 50%, do 150 kvadrata – 40% i do 200 kvadarata stambenog objekta – 30% popusta. Međutim, stambeni objekti izgrađeni u ekstra zoni na Zlatiboru ne podležu ostvarivanju prava na popuste.
Na današnjoj skupštini uvojeni su i izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima za 2014. godinu Turističke organizacije Zlatibor, Centra za socijalni rad Čajetina, predškolske ustanove „Radost“ Čajetina i biblioteke „LJubiša R. Đenić“ Čajetina. Data je saglasnost na izmene finansijskog plana „Zlatiborskog eko – agrara“ za 2015. godinu i na Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Čajetina. Tako je za ovu godinu u „Eko agraru“ planirano oko 17 miliona dinara za poljoprivredu, ali i još 5 miliona za proizvodnju jagodičastog voća, koji su dobijeni od švajcarske vladine organizacije.
Takođe, odbornici su doneli i zaključak da će Turistička organizacija Zlatibor, zajedno sa opštinom Čajetina, biti nosilac izgradnje gondole na Zlatibor.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.