Čajetina ne želi migrante (video)

ČAJETINA-Opština Čajetina ispoštovala je naredbu Komesarijata za izbeglice i formirala lokalni Savet za migrante,ali ne žele migrante na svojoj teritoriji,izjavio je za ZOOMUE predsednik Skupštine opštine Čajetina Miloje Rajović.

 

 “Čajetina je turistička opština  i ne postoje uslovi za zbrinjavanje tih ljudi.Nije nam jasno zbog čega nam država šalje te dopise sada ,a nije bilo nikakve reakcije države kada smo imali izbegle i raseljene Srbe sa Kosova i Metohije,BIH i Hrvatske”,kaže Rajović.

 

On ističe da na teritoriji opštine Čajetina ima još uvek deset porodica raseljenih sa Kosova i Metohije i izbeglih iz Hrvatske koji nemaju već 20 godina rešeno stambeno pitanje.

“Nama je prioritet zbrinjavanje tih ljudi i već je opredeljeno zemljište na kome ćemo im graditi stanove,što smo već uradili prethodnih godina za ostalih 20 porodica izbeglih Srba”,naglašava Rajović.

Rajović kaže da Srbija treba da pomogne migrantima na njihovom putu ka zapadnoj Evropi,ali da nema potrebe organizovati njihov smeštaj po gradovima Srbije,jer oni ne žele da ostanu u našoj zemlji.

ZooM

I

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.