Čajetina ne odustaje od aerodroma Ponikve

ČAJETINA-Opština Čajetina organizovala je  potpisivanje protokola o saradnji između lokalnih samouprava, privrednih i turističkih asocijacija Zlatiborskog upravnog okruga, čiji je cilj da se počne sa  aktivnostima stavljanja   aerodoma  Ponikve u funkciju  za redovne komercijalne letove.  

Taj protokol, za koji je rečeno da je „inicijativnog karaktera“,  biće potpisan u petak, 2.decembra u 12 časova u Medija centru u Beogradu. Dokument bi trebalo da potpišu Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, Dragiša Terzić, predsednik SO  Arilje,  Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš, Amel Papić, sekretar SO Sjenica, Arsen Đurić, predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije regije Zapadna Srbija i Vojislav Janić, predsednik Udruženja Turističke privrede Zlatibora.

ponikve avionU narednim periodu, prema očekivanju opštine Čajetina, protokol bi trebalo da podrže i druge zainteresovane lokalne samouprave zapadne Srbije i istočne Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da se  predmet protokola odnosi se na saradnju u aktivnostima stavljanja aerodroma Ponikve u punu funkciju za komercijalne letove, odnosno pružanje podrške pravnoj proceduri statusne promene Javnog preduzeća „Aeodrom Ponikve“ iz javnog u društvo posebne namene – društvo sa ograničenom odgovornošću regionalnog karaktera, shodno Zakonu o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama .

Čajetinci su ubeđeni ,kako ističu u saopštenju,da samo zajedničkim naporima zemalja regiona, resornih ministarstava, lokalnih samouprava, privrednika, turističkih poslenika i drugih mogu da se stvore uslovi za obezbeđivanje nedostajućeg dela sredstava za završetak svih radova potrebnih da se aerodrom Ponikve stavi u punu funkciju za komercijalne letove, ali i da se obezbedi finansijska stabilnost aerodroma sve dok se ne dostigne promet koji će omogućiti njegovo samoodrživo poslovanje.

Potpisivanju protokola, kako se zaključuje, pozvani su da prisustvuju i predstavnici diplomatskog kora, vlada Srbije i Republike Srpske, predstavništva Republike Srpske u Beogradu, lokalnih samouprava iz Zapadne Srbije i istočnog dela Republike Srpske, nevladinog sektora i javne ličnosti.

You may also like...