Čajetina finansira troškove vantelesne oplodnje

ČAJETINA – Opština Čajetina raspisala je javni poziv za ostvarivanje prava na finansiranje troškova vantelesne oplodnje.

„U Odluci o budžetu Opštine za ovu godinu planirana su sredstva za ostvarivanje prava iz oblasti populacione i demografske politike, za jednokratno novčano davanje za pokušaj vantelesne oplodnje u novčanom iznosu od 1.500.000,00 dinara“, navodi se na sajtu opštine Čajetina gde se mogu pronaći i svi detalji o ovom pozivu.

Visina jednokratnog novčanog davanja za vantelesnu oplodnju iznosi do 300.000,00 dinara, po paru i isplaćuje se u jednokratnom iznosu, na račun zdravstvene ustanove koja će sprovoditi postupak vantelesne oplodnje, odnosno na tekući račun, na ime lica koje je u postupku vantelesne oplodnje sopstvenim sredstvima.

Pravo učešća na javnom pozivu za finansiranje jednog pokušaja vantelesne oplodnje mogu da ostvare parovi koji su prethodno imali tri pokušaja vantelesne oplodnje bez živorođenog deteta na teret sredstava Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

U trenutku prijavljivanja žena treba da ima manje od 45 godina, odnosno da nije napunila 45 godina, da su oba partnera državljani Republike Srbije, da imaju prebivalište na teritoriji opštine Čajetina najmanje 24 meseca pre podnošenja zahteva i da ispunjavaju zdravstvene kriterijume ustanove u kojoj se vrši vantelesna oplodnja.

Rok za podnošenje prijava je 20. novembar.

Zlatiborpress

You may also like...