Bujno zatišje pred buru u GKC-u (video)

UŽICE – U Gradskom kulturnom centru otvorena izložba Bujno zatišje pred buru, realizovana u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom koji deluje pri austrijskoj ambasadi u Beogradu.

gkc izlozbaBeč je bio veći nego što je danas, sa populacijom većom od dva milijona stanovnik, koji su dolazili iz svih krajeva Evrope uključujući i Srbiju, rekao je otvarajući izložbu Johanes Irshika direktor Austrijskog kulturnog foruma.

U retrospektivi se godine uoči Prvog svetskog rata prikazuju kao zatišje pred buru. Ali suprotno tom klišeu, Austrija je u to doba proživela uzbudljivu fazu tokom koje je život u svim oblastima učinio poslendji krupan korak zakoračivši u modernu.
Izložba je vlasništvo Austrijskog kulturnog foruma pri ambasadi u Beogradu i ovom izložbom uspostavili smo saradnju sa ovom ustanovom.Osim ove izložbe planirane su još dve u maju i septembru posvećene 150 godišnjici Ringer štrase, ulici u Beču i Beču kao glavnom gradu Austrije kaže za ZOOMUE Milovan Obrenović direktor Gradskog kulturnog centra.

Izložba je otvorena do 26.aprila u Gradskom kulturnom centru.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.