Budžet uvećan za 188 miliona dinara

UŽICE – Prema utvrđenom predlogu rebalansa, budžet grada Užica biće uvećan za 188 miliona dinara, tako da će ukupna planska strana prihoda iznositi 3.541.153.251 dinara, odlučeno je na gradskom veću.

Više prihoda ostvareno je od poreza na dohodan i na imovinu i od transfera iz Republike.

Rebalansom će se izvršiti i preraspodela budžetskih pozicija po potrebama i zahtevima, kao i sa dinamikom ostvarivanja aproprijacija.

Sa većim iznosima sredstava radiće se na poslovima u oblasti infrastrukture i to na putnoj i vodovodnoj mreži, kišnoj kanalizaciji, javnoj rasveti.

Pred članovima Veća bili su i izveštaj o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta za prošlu godinu i izmena programa poslovanja „Užice razvoja“.

Predlog je da se Mala sportska hala u Krčagovu i Arheološki muzej na otvorenom u Staparima daju na upravljanje i korišćenje javnom preduzeću „Veliki park“, odnosno Turističkoj organizaciji Užice.

Prihvaćeni su Program za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom za period od 2021. do 2023. godine i izmene odluke kojom su utvrđeni nazivi ulica i drugih delova naseljenih mesta.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.