Budžet opštine Čajetina uvećan za 631 milion dinara

ČAJETINA – Na današnjoj sednici Skupštine opštine Čajetina, usvojen je rebalans budžeta, odnosno njegovo uvećanje za 631 milion dinara, a predviđena sredstva biće preusmerena na kapitalne investicije na teritoriji opštine.

Najveći iznos povećanja odnosi se na preneti suficit iz prethodne godine, kao i zbog dobijenih sredstava od Republike, dok su ostali prihodi budžeta uvećani za 68 563 000 dinara.

cajetina

„Sa ponosom mogu da istaknem da smo jedna od retkih ili jedina opština u Srbiji koja je uvećala budžet u odnosu na usvojeni budžet u decembru prošle godine. Razlog za to je što smo preneli nešto više sredstava iz prošle u ovu godinu, i naravno bolji priliv sredstava u budžet“, rekao je predsednik SO Čajetina Arsen Đurić dodajući da će višak sredstava biti preusmeren na početak radova na izgradnji vodovoda Sušičko vrelo i da će u prvoj fazi biti urađeno 4 200 metara cevovoda od Sušičkog vrela do Žigarskog visa, uključujući i crpnu stanicu i fabriku vode.

Značajan deo ovih sredstava raspoređen je i Eko-agraru, odnosno početku izgradnje Agrobiznis centra u Krivoj Reci, koji uključuje i nabavku mašinskog prstena koji će se nalaziti u ovom zlatiborskom mestu, kao i izgradnju nove mlekare koja će na dnevnom nivou prerađivati 20 hiljada litara mleka.

„Očekujem da će se budžet realizovati i u većem iznosu nego što smo danas usvojili, s obzirom na veliko interesovanje za parcele na Zlatiboru, ali i ranije prodate parcele, pošto ove godine dolazi na red plaćanje komunalnog opremanja, tako da sam siguran da će sve investicije koje smo započeli ili koje će biti započete u ovoj godini, biti i realizovane, izuzev onih koje iziskuju mnogo duže vreme, poput izgradnje vodovoda. Isto tako sam siguran da ćemo u naredne dve-tri godine na Zlatiboru imati vodu sa Sušičkog vrela, kao i Agrobiznis centar koji će već ove godine delom biti u funkciji, a već sledeće godine u punom radnom kapacitetu“, zaključio je Đurić.

Takođe, određena svota novca namenjena je i za izgradnju puteva, održavanje zelenih površina, izgradnju igrališta i ostale tekuće stvari.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.