Budžet Nove Varoši za narednu godinu 756 miliona dinara

NOVA VAROŠ – Budžet opštine Nova Varoš za 2021. godinu iznosi 756 miliona dinara od čega je 217 miliona predviđeno za brojne investicije. Tokom naredne godine sa republičkog nivoa finansiraće se projekti vredni više od 200 miliona dinara među kojima su najvažniji izgradnja transfer stanice za komunalni otpad Banjica i projekat za prečišćavanje površinskh i otpadnih voda.

Za proširenje kanalizacione mreže na Zlataru Ministarstvo poljoprivrede opredelilo je 56 miliona dinara, iz Ministarstva za zaštitu životne sredine opredeljeno je 100 miliona za transfer stanicu Banjica, Direkcija za vode će za izgradnju vodovoda u božetićkim selima izdvojiti 60 miliona dinara.

„Budžet za sledeću godinu je investicioni i razvojni, ali može se reći i potrošački, po meri svih korisnika budžeta. Novovarošani u idućoj godini mogu da očekuju nastavak investicija započetih prethodnih godina, kao što je završetak radova na OŠ ’Živko Ljujuić’. Očekuje se i završetak radova na stadionu na Zlataru, kao i magistralni put od Branoševca do Šanca zajedno sa izgradnjom kružnog toka, ali i ulični pravci od izuzetnog značaja kao što je deonica kroz Ružinu baštu“ rekao je predsednik SO Nova Varoš Branko Popović.

foto.pp media

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević kaže da se tokom kreiranja budžeta za 2021. godinu razmišljalo o svakom dinaru i da se isključivo vodilo računa o interesu građana.

„Od sporta, preko kulture, socijalne i dečije zaštite, prosvete u koju se ulaže najviše iako nam opozicija to zamera, a da ne pričamo o rekonstrukciji i modernizaciji puteva, vodosnabdevanja u svim mesnim zajednicama. Кorona jeste usporila realizaciju mnogih projekata, ali će to sve biti nadoknađeno u sledećoj godin“, kazao je prvi čovek opštine Nova Varoš.

On je istakao da opština ima podršku Vlade RS i većine resornih ministarstava za realizaciju brojnih projekata, među kojima je najvažniji početak izgradnje transfer stanice za komunalni otpad ’Banjica’, i projekat za prečišćavanje površinskh i otpadnih voda koji će se graditi ispod Nove Varoši.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.