Budžet Čajetine prvim rebalansom uvećan za 116 miliona dinara

ČAJETINA-Na 3. sednici Skupštine opštine Čajetina usvojen je prvi rebalans budžeta kojim je on uvećan za 116 miliona dinara.Skupština je usvojila i izmene i dopune Programa poslovanja JKP „Vodovod Zlatibor“, kao i Odluku o izmeni odluke o organizaciji Opštinske uprave Čajetina.

Na ovoj sednici Bojana Božanić imenovana je za direktora JP „Gold gondola Zlatibor“. Usvojeno je više rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta radi ispravke granica građevinskih parcela, a doneta je i odluka o pribavljanju prostora za proširenje groblja u Šljivovici – Sainovina. Odbornici su usvojili odluke da se sredstvima više investitora izvrše određeni investicioni radovi na Zlatiboru.

foto.opstina cajetina

„Opština Čajetina ima stabilan budžet i on je do sad izvršen sa oko 74 odsto od planiranog, zato naši građani mogu da budu spokojni jer opština Čajetina nema finansijskih problema i već sada može da planira budžet za narednu godinu . Do sada smo najveće projekte već završili ili ih uskoro završavamo, među kojima su svakako pogon za prečišćavanje otpadnih voda, zlatiborska gondola, rekonstrukciuja Kraljevog trga, kupovina sportske hale i hotela na Zlatiboru, rekonstrukcija sportske hale u Čajetini i asfaltiranje brojnih saobraćajnica „, izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina nakon sednice Skupštine opštine .
Stamatović navodi da je pri kraju deo rekonstrukcije Kraljevog trga na Zlatiboru i postavljanje podnog grejanja ispod njega , a uskoro se očekuje završetak pristupnih staza i staza za šetnju, kao i postavljanje urbanog mobilijara .

„Ukoliko vremenske prilike u narednih mesec dana budu dozvolile biće završeno i postavljanje osvetljenja u fontani na sredini zlatiborskog jezera ali i klizalište pred zimsku sezonu,kao i završetak objekata u centru Zlatibora u kojima će čajetinski proizvođači moći da prodaju suvenire i srodne proizvode“,najavljuje Stamatović.
Na ovoj sednici je doneta odluka da će opština Čajetina investirati u jedan rendgentski aparat za potrebe Doma zdravlja u Čajetini.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.