Bube na Zlatiboru (VIDEO)

ZLATIBOR – Zlatibor su u protekla četiri dana krasili nemački klasici, folksvagenove Bube. Iz regiona i evropskih zemalja pristigli su ljubitelji ovih oldtajmera i simbola pop kulture da se druže i prikažu svoje mezimce na 6. Bubijadi koju je organizovao Buba klub Srbija.

Prvi folksvagenov model, zamišljen kao narodni automobil u istoriji autoindustrije jedini je model koji skoro da nije pretrpeo nikakvu bitniju dizajnersku promenu. Specifičnog retro šarma, preživeo je i prestanak sopstvene proizvodnje, pa i dan danas se u njega zaljubljuju dečaci od sedam do 77 godina.

Bubijada na Zlatiboru

„Dugo godina se proizvodio i ljudi su imali vremena da ga zavole. Kad negde se pojavite s bubom prvo vidite osmeh i na licima dece i starijih ljudi. Deca obično što su im to prve igračkice automobili, a stariji, verovatno, što ih vežu neke uspomene“, kaže Željko Šmakić iz Buba kluba Srbije.

I 27-ogodišnji Đorđe Maksimović ne odvaja se od svoje duplo starije „dame“, najstarije na zlatiborskom skupu.

„Malo je spuštena, ti pop prozori su malo spušteni pozadi, to je ta neka azuran boja koju su u Kaliforniji vozili uz more i ja tu njenu priču sada pokušavam da preslikam kod nas“, priča Maksimović.

Saša Savić je u ove aute, specifične zbog bokser motora i vazdušnog hlađenja koji daju karakterističan zvuk, zaljubljen od tinejdžerskih dana. Njegova ljubimica je uređena u retro stilu kao da ju je načeo zub vremena, ali je potpuno tehnički sigurna i prelazi velike kilometraže.

„Obišli smo veliki deo Balkana i Evrope. Uživamo svaki put, vreme za odmor iskoristimo kad sednemo u nju kao u vremepolov mašinu“, kaže Savić.

Bojan Stajić iz Bijeljine na Bubijadu je došao kombijem T1 koji je već napunio 53 godine, a koga je u potpunosti renovirao, pa se može videti na venčanjima ili devojačkim večerima.

„Moja ćerka kad je bila mala kad sednemo u njega kaže da nam se svi smeju, ali ustvari ona izaziva osmeh i stvarno je poseban osećaj kada vi nasmejete 100 ili 200 ljudi“, navodi Stajić. 

Do 2003. godine, popularnih Buba je proizvedeno 21,5 miliona. Jedino što danas ljubitelje ovih oldtajemera brine je Zakon koji im otežava registraciju.

„U celoj Evropi postoji Zakon o istorijskim vozilima. Vi ovakav auto možete registrovati i voziti u Švajcarskoj, naprimer, a kod nas je već problem. Pitanje je da li ću sledeće godine moći da ga registrujem“, brine se Savić.

Na Bubijade pristižu čitave porodice. Na Zlatiborskom skupu najmlađi učesnik ima osam meseci, a stvorena su mnogobrojna prijateljstva i kumstva.

Buba je prošle godine napunila osam decenija, a T1 će iduće proslaviti 70 rođendan. Pored skupa na Zlatiboru, ovi oldtajmeri se mogu još videti i na skupovima u Šapcu i Beogradu.

You may also like...