„Brzinom do zvezda“ po četvrti put u Užicu (VIDEO)

UŽICE – Atletska manifestacija „Brzinom do zvezda“, koja je okupila učenike trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, održana je u Užicu po četvrti put. Priredba koja je prošle godine okupila više od 120 hiljada mališana na prostoru čitave države održana je na „Stadionu Radomir Antić“.

Uz podršku Sportskog saveza Užice ova manifestacija održana je u organizaciji Atletskog saveza Srbije i kompanije Yettel. Projekat se sprovodi s ciljem buđenja interesovanja kod dece za atletiku i za bavljenje fizičkom aktivnošću.

„Drugi put uzastopno, a ukupno četvrti put smo domaćini. Veliko mi je zadovoljstvo što su se sve gradske osnovne škole odazvale. Najbolji učesnici obezbediće nastup u finalu, koje će se održati u Beogradu, a obezbeđene su i vredne nagrade. Nadamo se da je ovo deo aktivnosti kojima ćemo atletiku vratiti u velikom stilu u Užice“, rekao je generalni sekretar Sportskog saveza Užice, Dragiša Kuzmanović, uz zahvalnost na podršci Grada Užica i JP Veliki park.

Nemanja Ilić, iz Atletskog saveza Srbije, ističe zadovoljstvo činjenicom da je ovogodišnja manifestacija okupila rekordan broj učesnika – 62 grada imaju predstavnike na 41 takmičenju, uz 72 obezbeđene nagrade.

„Koncept naše misije su da ujedinimo važne segmente po odrastanje dece – od fizičke aktivnosti, preko zdravih porodičnih odnosa, obrazovanja do stvaranja pravih odnosa sa gradom, odn. lokalnim okuženjem. Atmosfera u Užicu je uvek pozitivna, uz podršku relevantnih ustanova, a posebno smo ponosni na odnose sa Crvenim krstom. Užice“, kaže Ilić.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.