Brojniji protiv Metalca (VIDEO)

UŽICE -Košarkaški klub Sloboda želi da pobedom završi uspešnu 2018. godinu u kojoj su ostvarili povratak u Košarkašku ligu Srbije.

Posle neverovatno zgusnutog rasporeda u koji se “uvalilo” bezbroj povreda, košarkaši Slobode su pred kraj godine imali jedanaest dana da se pripreme za poslednju utakmicu u 2018. Situacija sa rosterom je dosta bolja nego što je bila, jer su se ekipi sa maksimalnim učešćem u radu priključili Hristov i Otašević, dok će Trajković sačekati sa povratkom na teren. Sloboda je pojačala svoje redove Markom Brankovićem koji igra na poziciji tri, a radi se o polivalentnom igrači koji može da odogovori i na nekim drugim mestima.

Ekipa je spremna za Metalac koji se u ovom prvenstvu pokazao kao neugodan protivnik sa pojedincima vrednim pažnje. Njihovu nepredvidljivost je osetio favorizovani Dinamik i to treba da bude opomena svim protivnicima ekipe iz Valjeva. Evidentno je da Valjevci igraju sa dosta oscilacija, da se traže ali to ne sme da zavara. Za Metalac nastupaju i dvojica bivših igrača Slobode Aleksandar Vasić i Filip Pajović, a trener Lučić upravo apstrofira igru Vasića, za kojeg kaže da je pravi vođa i da od njega preti najveća opasnost.

Ukoliko odbrana bude na visokom nivou i zadrži brzu tranziciju gostiju problema ne bi trebalo da bude. Daleko od toga da će biti lako, naprotiv, ali uz pune tribine i dobro navijanje košarkaši Slobode mogu do svoje sedme pobede u ovoj sezoni.

Utakmica protiv Metalca igra se u subotu u 19 sati u Hali sportova Veliki park

You may also like...