Brodarevo dobija pijaću vodu do kraja sedmice (video)

BRODAREVO-Oko 5 hiljada meštana Brodareva ,posle više od 20 dana zabrane,mogli bi do kraja sedmice da dobiju zdravu  pijaću vodu ,izjavila je za naš portal direktorka Zavoda za javno zdravlje Užice Biljana Mijović.

 “Mere koje je Zavod ,zbog zamućenosti izvorišta i hemijske i biološke neispravnosti vode za piće,naložio JKP “Lim” iz Prijepolja,dale su rezultate i ako i treći uzastopni uzorak vode bude hemijski i bakteriološki ispravan,zabrana korišćenja vode za piće,spremanje hrane i korišćenja za ličnu higijenu,biće ukinuta najverovatnije do kraja sedmice”,rekla je  Mijovićeva.

 

 Meštani Brodareva se pijaćom vodom od 3.decembra snabdevaju iz cisterni.Kažu da je teško,ali da se nadaju da će problem uskoro biti rešen.

 

 U toku su završni radovi na novom vodozahvatu na Mrčkovačkoj reci i cevovodu dužine 5,5 kilometara.

 “Brana je završena,a ostalo je da se uradi još 200 metara cevovoda do postrojenja za preradu vode.Ti radovi će biti završeni u januaru,dok će se naredne godine raditi i nova Fabrika vode sa savremenim filterima,kako bi se trajno rešio problem kvaliteta pijaće vode u Brodarevu”,kaže za ZOOMUE  Jasmina Delendžić iz JKP “Lim” iz Prijepolja.

 

 Po rečima predsednika opštine Prijepolje  Emira Hašimbegovića ove radove finansira opština u saradnji sa Direkcijom za vode Republike Srbije.

 

“Opština je sa finansirala izgradnju cevovoda sa 30 miliona dinara,dok je zajedno sa Direkcijom za vode finansirala izgradnju novog vodozahvata koji je koštao 20 miliona dinara.Direkcija će učestvovati i u izgradnji nove Fabrike vode”,kaže  Hašimbegović.

On ističe da će završetkom ovih investicija do kraja 2015.godine biti rešen problem vodosnabdevanja,koji traje već 30 godina u Brodarevu.

 

“Sa kapacitetom od 25 litara u sekundi dobićemo dovoljnu količinu vode,dok će nova Fabrika vode omogućiti kontrolu kvaliteta vode na najsavremeniji način”,zaključuje Hašimbegović.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.