Brnabić: Priboj više nije FAP (VIDEO)


PRIBOJ -Priboj je prva lokalna samouprava u Srbiji koja će kompletno preći sa centralnim grejanjem na biomasu ,što je jako značajno za zaštitu životne sredine i njihov primer treba da slede i ostali gradovi ,izjavila je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić tokom posete Priboju.

Premijerka je danas obišla Slobodnu zonu Priboj ,koja zapošljava 500 radnika  i posetila dve firme koje posluju u okviru zone,kao i novi pogon u izgradnji van zone jedne nemačke firme ,koja će ove godine zaposliti 400 novih radnika.

„Priboj je posle gašenja FAP-a bio u jednoj od težih situacija u zemlji,jer je Priboj bio jednako FAP.Zahvaljujući viziji Aleksandra Vučića koji je 2016. godine oformio radni tim za Priboj ,koji je izvršio diverzifikaciju privrede,doveo investitore i udahnuo novi život privredi i Priboju“, istakla je Brnabić.

Ona je danas obišla i Regionalni inovacioni startap centar u izgradnji i rekonstruisanu Srednju mašinsko-elektrotehničku školu koja je sa ostalim školama povezana na toplanu  na biomasu.

„U Priboju smo uspeli da damo i signal mladima da je drugačija budućnost moguća „,rekla je Brnabić i naglasila da su u Priboju čak 4 škole povezane na brz bežični internet u okviru projekta Povezane škole.

Premijerka je pohvalila i uspeh pribojskih srednjoškolaca koji će Srbiju oredstavljati na Evropskom takmičenju u robotici 14.marta u Sloveniji zajedno sa đacima iz Prijepolja.

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović zahvalio je Vladi Republike Srbije na podršci i pomoći i istakao da ova lokalna samouprava puno ulaže u školstvo,jer znanjem hoće da pobede i vrate Priboj na mesto gde treba da bude.

„Želimo da mladima pružimo kvalitetno obrazovanje.Dualno obrazovanje je prisutno i u visokom školstvu.Otvoren je i Trening centar u Slobodnoj zoni gde se školuje deficitaran kadar za potrebe industrije.Sve radimo da sačuvamo ljude i stvorimo uslove za školovanje i posao ,ali i povratak onih koji su otišli“,naglasio je Rvović.

Narodni poslanik  Krsto Janjušević rekao je da Priboj ima perspektivu zahvaljujući pomoći Vlade Republike Srbije i najavio je da su u toku i pregovori sa jednim od najboljih privrednika Zapadne Srbije o novoj investiciji u Priboju.

„Biće to još jedna važna investicija koja će doprineti razvoju Priboja i najmlađe a najbrže rastuće Industrijske zone u Srbiji u kojoj već posluje 8 firmi koje zapošljavaju 500 radnika“,istakao je Janjušević.

You may also like...