Božović:Bolnica dobija skener ,novu angio salu,magnetnu rezonancu (VIDEO)

UŽICE-Ministarstvo zdravlja odobrilo je 35,4 miliona dinara za nabavku novog skenera, 67,8 miliona za novu angio-salu u Opštoj bolnici Užice, izjavio je direktor Zdravstvenog centra Miloš Božović.

Po Božovićevim rečima biće nabavljeni i digitalni rendgen aparati za užičku bolnicu i Dom zdravlja.

“  Odobrena su i sredstva za uvođenje centralnog razvoda kiseonika za grudno odeljenje, te za nabavku novog EEG portabilnog aparata, EMG aparata i još nabavka dva holtera EKG za decu i odrasle i holter pritiska za decu“, istakao je Božović.

Direktor Zdravstvenog centra Užice je podsetio da je od sredstava iz oportuniteta, posredstvom Ministartsva zdravlja, ove godine dobijeno 12 miliona za novi ultrazvučni aparat za kardiologiju i da je obezbeđeno sanitetsko vozilo za transport beba.

„Tokom pandemije virusa korona, Zdravstveni centar dobio je dva mobilna rendgen aparata, 27 pacijent monitora, 19 respiratora, što ustanovu čini tehnološki potkovanom.Vozni park bogatiji za najmanje tri sanitetska vozila, nabavljena uz pomoć privrednika, državnih preduzeća, donatora. Za užički Dom zdravlja ove godine dobio je tri vozila od lokalne samouprave“ ,podsetio je Božović.

Božović je najavio za sledeću godinu dobijanje magnetne rezonance iz kredita Svetske banke.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.