Božović: Sve manje mesta za hospitalizaciju kovid pacijenata (VIDEO)

UŽICE – U proteklih nekoliko dana povećan je broj pacijenata zaraženih korona virusom u Zlatiborskom okrugu. Prema rečima direktora Zdravstvenog centra Užice Miloša Božovića, svakog dana se testira od 150 do 250 pacijenata sa simptomima, a zbog velikog broja novozaraženih u bolnicama ima sve maje mesta za hospitalizaciju.

„Za razliku od prethodna dva talasa korona virusa, ovaj put privremenu kovid bolnicu maksimalno iskorišćavamo.Do pre tri, četiri dana uspevali smo da ne primamo kovid pacijente u Opštu bolnicu, ali sada više nismo u mogućnosti jer ima veliki broj novozaraženih koji zahtevaju bolničko lečenje. Pored kovid bolnice u Krčagovu, u Požegi i Novoj Varoši smo aktivirali isturena odeljenja i tu hospitalizujemo pacijente“, rekao je direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović.

Božović kaže i da ima i zdravstvenih radnika koji su pozitivni na korona virus.

„Niko od zdravstvenih radnika koji je pozitivan nije zaražen zbog nedostatka zaštitne opreme, svega ima dovoljno. Postavlja se pitanje kako su oni zaraženi, da li kontaktima van bolnice ili nepažnjom prilikom obilaska pacijenata. U bolnici su imenovana lica koja kontrolišu nošenje maski u zdravstvenim ustanovama“, dodao je Božović.

Prema direktorovim rečima do prošle nedelje Opšta bolnica je primala sve pacijente, ali zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Zlatiborskom okrugu, sada se primaju samo hitni slučajevi.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.