Božović: Nema mesta panici, samo oprez (VIDEO)

UŽICE – Epidemiološka situacija u Zlatiborskom okrugu i dalje je veoma nestabilna, ali poštovanje mera, pre svega nošenje zaštitinih maski daju nadu da neće biti previše novoobolelih u narednom periodu, smatra dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice.

„Situacija je ozbiljna, nije kritična, nije za poptunu paniku, ali za apsolutnu ozbiljnost jeste. Već sedam dana prijem i otpust bolesnika iz užičke bolnice je ujednačen i trenutno je u bolnici 280 pacijenata koji su pozitivni ili čekaju rezultat testiranja“, rekao je Božović i dodao da je 21 pacijent, sa teškom kliničkom slikom, priključen na respitrator.

Božovič je dodao da se trenutno ni za jednu opštinu u Zlatiborskom okrugu nemože reći da je žarište jer se ta situacija stalno menja, posebno u Čajetini, Novoj Varoši i Bajinoj Bašti gde je zbog velikog broja gostiju na Zlatiboru , Zlataru i Tari došlo i do porasta obolelih.

„Privodimo kraju razvod kiseonika u prizemlju privremene kovid bolnice u koju će za početak moći da budu smeštena 84 pacijenta. Do kraja nedelje bolnica će biti u potpunosti opremljena i spremna za pacijente“, rekao je Božović.

You may also like...