Božićni pokloni od grada Stjepićima (video)

UŽICE-Gradonačelnik Užica Tihomir Petković  posetio je danas porodicu Stjepić koja ima petoro dece i uručio im božićne poklone.

Stjepići žive u Turici u stanu od 56 kvadrata u kome podižu sinove  Stefana(14), Dimitrija (10), Lazara (8), Vladislava  (6) i  Milutina  (osam meseci).Roditelji Sanja i Nenad kažu da su oni jedna srećna porodica .

Sanja je dečji stomatolog i radi u  Domu zdravlja.

„Nenad i ja smo se upoznali na studijama u Beogradu, pa još tada odlučili da imamo veliku porodicu. Hteli smo punu kuću dece iz pravoslavnih razloga i svetosavlja, s verom u Boga. Željeno nam se ostvarilo, mada sam ja imala rizične sve porođaje, svih pet su bili carskim rezom. To je i za užičke lekare bilo nesvakidašnje iskustvo, ginekologu dr Bošku Ristanoviću bila sam prva porodilja koja se četvrti, a potom i peti put porodila na carski rez“ ,kaže Sanja.

Ona dodaje da njena porodica nema pravo na dečji dodatak,a da bi im dobro došla pomoć vezano za sportske aktivnosti sinova.

„Sa naše dve plate podmirimo račune i one osnovne potrebe,ali želimo da se deca bave sportom i tu bi nam bila potrebna pomoć,jer sve teže finansiramo treninge u raznim sportskim klubovima“,ističe Sanja.

 

Otac Nenad  koji je inženjer na železnici kaže da je „dečija graja ono što nedostaje Srbiji, moramo imati puno dece da bismo opstali kao država“ i dodaje da materijalno stanje ne treba da bude izgovor i prepreka za zasnivanje porodice.

„Mi smo presrećna porodica, jer imamo zdravu decu od koje stvaramo dobre ljude. Ovi dečaci su naše blago, svaki dan sa njima je neki novi film ,novo uživanje i to ima ogromne vrednosti koje nijedan novac ovog sveta ne može zameniti“,naglašava Nenad.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković rekao je da je cilj ove posete je da se  sagledaju  načini na koje bi grad Užice mogao da pomogne ovoj višečlanoj porodici i da deci olakša detinjstvo.

„Nije rešenje da mi dodjemo jednom i donesemo poklone,obradujemo decu i onda nas nema.Rešenje je da od septembra najstarijem Stefanu,koji polazi u srednju školu,damo stipendiju,da obezbedimo besplatno korišćenje gradskog bazena,pomognemo u nabavci udžbenika i slično“,rekao je gradonačelnik Petković.

Petković je naglasio da gradsko rukovodstvo mora pomagati sve višečlane porodice u gradu,kako bi ti mladi ljudi sutra ostali u svom gradu i doprineli da Užice živi još jačim tempom i sa više stanovnika nego danas.

U Užicu trenutno ima 15 porodica sa petoro i više dece,80 sa četvoro i 836 porodica sa troje dece.

 

 

You may also like...