Božić odgovorio protestantima

POŽEGA-Lokalna samouprava opštine Požega i njeni predstavnici, omogućavaju svim građanima  i kao i do sada garantuju potpunu slobodu govora i javnog izražavanja mišljenja.
Upravo činjenica da određena grupa građana protestvuje i u svojim govorima javno iznosi svoja mišljenja i stavove, ide u prilog tome da je sloboda govora i javnog izjašnjavanja mišljenja na području opštine Požega potpuna i ničim ograničena,navodi se u saopštenju predsednika opštine Požega Milana Božića povodom protesta u ovom gradu.

U saopštenju se navodi da „pojedina lica međutim tu slobodu tumače toliko daleko da u svom obraćanju javnosti vređaju i omalovažavaju ličnost i dostojanstvo neistomišljenika, konkretno predsednika opštine, predsednicu Skupštine i ostalih lica koja vrše funkciju na koju su izabrani voljom građana.
Jer kako objasniti činjenicu da ta lica u svom javnom govoru predstavnike lokalne samouprave nazivaju polupismenom, štetočinskom, parapolitičkom kamarilom, a predsednika opštine pohlepnom, arogantnom, nekulturnom iopskurnom figurom,kojaje pre dolaska na vlast stekla svoju reputaciju doktora Mengelea požeške šinterske službe.
Pri tom, ta lica nisu izabrani predstavnici naroda, niti su se svojim radom i zalaganjem istakli u predhodnom periodu da bi im eventualno bilo dato pravo da o drugome sude, prosuđuju i time daju moralne i vrednosne sudove.
Ta lica nisu izašla na izbore da provere koliko bi birača njima ukazalo svoje poverenje, a ipak sebe nazivaju predstavnicima većine i svoja mišljenja nazivaju mišljenjem većine.
Sa druge strane predsednik Milan Božić je običan čovek iz naroda, koga je birao narod i koji je sve sa čim raspolaže stekao isključivo svojim ličnim radom, baš kao i jedan prosečan birač koji je za njega glasao.
Kao prioritet, predstavnici lokalne samouprave vide rešavanje pitanja običnog čoveka, imajući u vidu činjenicu da su obični ljudi izabrali svoje predstavnike za lokalni parlament.
Iz tih razloga prioritet lokalne vlasti jeste rešavanje pitanja asfaltiranja ulica, izgradnja mostova po selima i okolini Požege, uređenje korita reke Skrapež, kao i rešavanje pitanja rekonstrukcije Sportsko kulturnog centra u koji spadaju sporska hala, sala bioskopa i bazen, trajno rešavanje prostora Narodne biblioteke, kao i niz drugih infrastrukturnih projekata, za razliku od lica koja napadaju postojeću vlast, i koja kao prioritet opštine vide rešavanje pitanja gradskog trga i otkupa slika sredstvima iz budžeta Opštine ili Republike velikim iznosima, koje će skupljati prašinu po tavanu gradske galerije.
Obzirom da je predsednik opštine, dolaskom na vlast, napokon prekinuo pljačkanje opštinskog i republičkog budžeta, od strane prethodne opštinske vlasti, usledila je reakcija interesnih grupa, vređanja i pretnje kako neposredno tako i sa društvenih mreža i lažnih profila od strane lica koja su u prošlosti osuđivana za razna krivična dela na zatvorske kazne u dužem trajanju sve u cilju protivzakonite smene predstavnika koji su izabrani voljom građana Opštine Požega.
Prozivke vrše i predstavnici opozicije koji na opštinu polažu svoja nasledna prava i koji opštinu vide kao svoje nasledstvo, jer su o trošku budžeta opštine zaposlili sami sebe i svoju decu.
Potpomognuti opozicionim časopisima kao što su Nedeljnik i Vreme, člancima oslovljenim kao „Požeška republika“ opština Požega se prikazuje kao mesto pod okupacijom gde su zabranjena osnovna ljudska prava i slobode građana, a protestanti sebe vide kao nekakve oslobodioce u Drugom svetskom ratu. Interesantno je da ti mediji ne dozvoljavaju da se na prozivke i etiketiranja odgovori ili iznese suprotno mišljenje.
Međutim građani su u prošlosti već videli kako ti golobradi mladići takozvani borci za slobodu iz pocepanih farmerki, zahvaljujući glasovima birača koje su uspešno prevarili, svoje pocepane farmerke menjaju skupocenim odelima, kako bicikle menjaju džipovima vrednim stotinama hiljada eura, pa su građani svesni da je lični interes pojedinaca organizatora protesta, prvenstveni interes protesta, a ne prava građana opštine Požega.
Građanima su poznati sponzori i finansijeri protesta i svojim očima su u prošlosti videli i na svojoj koži osetili kako državne fabrike nestaju pod njihovom upravom, a preko noći se stvaraju njihova privatna preduzeća.
Iz tih razloga napominjemo i sa poštovanjem i uvažavanjem prema svim građanima opštine ističemo, da se samo zajedničkim radom i neizmernim zalaganjem mogu postići rezultati, koji se ne mere rečima, pričom i protestvovanjem, već konkretnim delima.
Dela o svakome govore, a ne klevete vređanja i omalovažavanja drugih.
U tom cilju pozivamo te građane da svojim radom i zalaganjem, a ne protestvovanjem, zajedno sa svojim sugrađanima i predstavnicima u lokalnoj samoupravi istaknu i doprinesu razvoju opštine i lokalne zajednice“.

 

 

 

 

 

You may also like...