Božić : Bojkot opozicionih odbornika u požeškoj Skupštini odraz političke nemoći (VIDEO)

POŽEGA-Požeški opozicioni odbornici ne žele više da učestvuju u radu Skupštine opštine ,jer neće, kako su istakli ,da daju legitimitet lokalnoj vlasti koja ,po  njima ,donosi odluke  koje nisu u skladu sa  zakonom i  suprotno interesima građana .Odbornici još  tvrde da je parlamentarna većina na čelu sa Srpskom naprednom strankom u požeškoj Skupštini  suspendovala parlamentarizam i demokratiju.

“Odbornici opozicije bi ,da smo danas prisustvovali sednici,predstavljali dekor ,jer će se opet doneti odluke koje nisu po zakonu ,a skupštinske odluke služe samo da se pokriju kriminalne radnje za koje mi znamo da postoje već godinama “,rekla je za ZOOMUE  odbornica Saveza za Srbiju Požega Gordana Stevović.

Predsednik opštine Milan Božić ne slaže se sa ocenom opozicionih odbornika.

“To je samo odraz njihove političke nemoći i ljudskog kvaliteta koji govori sve o njima “,kaže Božić za ZOOMUE.

Bez prisustva opozicionih odbornika izglasana je retroaktivno  na današnjem zasedanju Skupštine odluka o besplatnom prevozu za sve meštane na području opštine,koji se primenjuje od 14.januara i po tvrdnjama vlasti,treba da donese značajne uštede u budžetu.Opozicija to negira.

“Prema našim saznanjima za prvih manje od dva meseca autoprevozniku koji obavlja javni prevoz isplaćeno je više od 35 miliona dinara koliko je projektovano u  budžetu za celu godinu za besplatan prevoz meštana.Iako je predsednik opštine govorio da će biti smanjen broj polazaka za vreme školskog raspusta,o uštedi nema ni reči “,ističe odbornica Saveza za Srbiju Pozega Gordana Marinković Savović.

Požega je prošle godine izdvojila 70 miliona dinara za prevoz radnika javnih preduzeća.

“Sa ovom današnjom odlukom sa manje sredstava,a polovinom godine ćemo znati tačno koja je to cifra,svih 30 .000 stanovnika opštine imaće besplatan javni prevoz”,kaže Božić na optužbe opozicionih odbornika.

Lokalni parlament u Požegi čini 52 odbornika od kojih je 15 opozicionih.Oni ,kako su najavili,o opštinskim problemima više neće raspravljati sa skupštinske govornice,već na protestima“ 1 od 5 miliona „u Požegi koje podržavaju.

 

You may also like...