Božanićeva u poseti Ruskoj feseraciji

ČAJETINA-Pomoćnica predsednika opštine Čajetina, Bojana Božanić, protekle nedelje boravila  je u radnoj poseti Ruskoj Federaciji. U organizaciji Državne agencije Ruske Federacije  za međunarodnu državnu saradnju, a u cilju upoznavanja sa preduzetništvom Ruske Federacije, upriličeno je nekoliko sastanaka u okviru programa ,,Nova generacija“.

 

Teme sastanaka odnosile su se pre svega na preduzetništvo uopšte, preduzetništvo među mladima, kao i saradnju sa preduzetnicima u Moskvi, a zatim i u celoj Federaciji. Izuzetno zanimljiv sastanak bio je u  Privrednoj komori Rusije. Bojana Božanić je istakla da će se u narednom periodu stečeni kontakti , a preko ovlašćenih agencija za bavljenje preduzetništvom i Privrednom komorom Rusije, svakako iskoristiti, imajući u vidu da je tržište Ruske Federacije sada dostupnije za naše proizvođače. Poznavanje srpskih proizvoda  u Rusiji je veliko, što će svakako doprineti još većoj mogućnosti za unapređenje saradnje.Opština Čajetina, kao i Zlatiborski okrug uopšte, imaju mogućnost da svoje poljoprivredne proizvode,u pravcu izvoza poljoprivrednih proizvoda, mleka i mesa i njihovih prerađevina, plasiraju na rusko tržište , imajući u vidu okolnost da je smanjen uvoz iz drugih zemalja Evropske unije.
Božanićeva  je naglasila da je Federalna agencija za zajednicu nezavisnih država za dijasporu  i međunarodnu humanitarnu saradnju,koja je i organizovala ovaj program, u kome su učestovali predstavnici još nekoliko organizacija,velikih firmi,nevladinih organizacija i stranaka predstavila svoj rad i način delovanja i približila mogućnosti zajedničke saradnje.
Pored  upoznavanja sa načinom funkcionisanja malih i srednjih preduzeća,kao i privrede u Rusiji, delegaciji iz Srbije predstavljene su i kulturno-istorijske znamenitosti Moskve i okoline, što je značajno na polju saradnje i iz oblasti kulture.
Napominjemo da je program saradnje sa Srbijom u okviru saradnje sa Federalnom agencijom Zajednice nezavisnih država započet prošle godine.Prema rečima Bojane Božanić, u narednom periodu, sigurno će doći do realizacije aktivnosti o kojima se govorilo  tokom posete Ruskoj Federaciji.
Opština Čajetina

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.