Boškova voda – porodični biznis Dacovića (VIDEO)

LJUBIŠ – Seoski turizam nametnuo se kao logičan izbor zanimanja za Slobodanku Dacović, iz zlatiborskog sela Ljubiš. Zajedno sa suprugom, već godinama vodi etno domaćinstvo „Boškova voda“, što je dovelo do toga da se trajno preseli u ovo selo.

Udajom za Uroša, Slobodanku je buduća profesija praktično sama izabrala. Iako život na selu ume da bude težak, ističe da joj nije uskraćena nijedna pogodnost koju bi imala u urbanijoj sredini.

„Život na selu nije lak, ali smo došli ovde zbog posla. A imamo sve što nam treba. Dete nam ovde ide i u vrtić“, kaže ona.

Turizam može biti varljivo zanimanje, pogotovo u vreme pandemije. Međutim, zadovoljni su poslovanjem, a posečuju ih i inostrani gosti.

„Iako sam došla iz druge branše, turizam mi se dopada kao profesija. Može lepo da se živi od ovoga, mada su potrebna odricanja. Gostima su zanimljive naše brvnare, vodenica potočara, ali i domaća kuhinja u našem restoranu. Imali smo goste i iz Indije i Kine“, dodaje Slobodanka.

Etno domaćinstvo Dacovića u Ljubišu
Foto:ZooMUE

Napominje da joj olakšava činjenica da su se ovim poslom bavili roditelji njenog supruga. Uroš smatra da je njena uloga u ovom poslu nezamenljiva.

„Bez ženske ruke ništa. Mora neko uvek da bude tu. Ostali smo da živimo ovde i mnogo nam je značilo to što je Slobodanka odlučila da se bavi ovim poslom“, kaže Uroš Dacović.

Iako im je internet primarno sredstvo promocije, Dacovićima najviše znače neposredne preporuke prethodnih posetilaca, što im dokazuje da su na pravom putu.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.