Borba za svaki bod (video)

IVANJICA – Do kraja preliminarnog dela prvenstva ostalo je još samo četiri kola posle kojih će se znati ko ide u plej of a ko u plej aut.

Foto: Miljko Grujović

Javor Matis je poražen na našem najvećem stadionu od Crvene zvezde i to nije ništa čudno. Možda je otpor mogao da bude malo jači, jer za nešto više na gostovanju aktuelnom šampionu treba odvažnosti, iskustva i sportske drskosti. To je sada završena priča, a prava borba za ostanak u gornjem delu tabele tek sada sledi. Prvi rival na tom putu je Metalac, koji u ovom prvenstvu ne blista, kako igrački tako i rezultatski. Milanovčani su u seriji od tri vezana poraza, bez postignutog gola, a Blagojević kaže da to ne treba zavara već da bude znak svim igračima da daju svoj maksimum za pobedu i sva tri boda. Bez obzira na tabelu i trenutno stanje protivnika, Blagojević isitče da se radi o ozbiljnoj ekipi gde se vidi rad trenera Vanića i ukoliko bude iole opuštenosti u redovima Ivanjičana neće biti dobro.

Aleksa Amanović iako ima više defanzivnih zadataka uspeo je da postigne gol protiv Čukaričkog, a pored toga je imao dobrih prilika da svoj skor popravi. Protiv Spartaka čak dva puta, dok je protiv Crvene zvezde dobro zabrinuo Manojlovića, ali je nije imao sreće da njegovi pokušaji budu uspešni. Poštuje Metalac, dobro je analiziran i defanzivac Javor Matisa smatra, uz svo dužno poštovanje protivnika, da se pita samo ivanjički supeligaš.

Tradicija je potpuno na strani Javor Matisa. Od 20 odigranih mečeva Ivanjičani su dobili čak 11, nerešeno je bilo tri puta, dok je Metalc slavio na tri utakmice uz gol razliku 23:13. Tome može da se doda da Milanovčani nikada nisu slavili na stadionu pored Moravice i da su na 10 gostovanja u Ivanjici postigli samo tri gola. U poslednja četiri susreta nije prštalo od golova – Javor Matis je na jednom slavio 1:0, na dva je bilo 1:1 dok je u oktobru 2015. meč ova dva rivala završen bez golova. Videćemo da li će strelci biti raspoloženi za narednu utakmicu koja se igra u subotu od 17 sati, a Karišik zbog parnih kartona i Stojaković zbog povrede neće biti u kombinaciji za sastav. Glavni delilac pravde će biti Novosađanin Majo Vujović a pomagaće mu sugrađani  Milan Šutulović i Svetozar Živin.

ZooM

You may also like...