Bolnici 85 miliona dinara od Ministarstva zdravlja za novu opremu (VIDEO)

UŽICE-Ministarstvo zdravlja u poslednjih godinu dana uložilo je 150 miliona dinara  ,od čega u ovoj 85 miliona, za modernizaciju opreme u Opštoj bolnici Užice.Ove godine napravljen je i ugovor o redovnom  servisiranju skenera,tako da ,po rečima direktora Zdravstvenog centra Miloša Božovića,neće više biti dužih prekida u radu u slučaju kvara.

Božović je najavio na konferenciji za novinare,da će bolnica u toku ove godine dobiti i novi moderniji skener i magnetnu rezonancu,kao i još jedan skener za bolnicu u Prijepolju.

Direktor Zdravstvenog centra istakao je i da će posle usvajanja odluke koja je trenutno  na skupštinskoj raspravi,Užice dobiti Zavod za transfuziju krvi.

„Zavod za transfuziju biće nezavisna ustanova,koja će tržišno poslovati i biti odvojena od Opšte bolnice i Zdravstvenog centra.Banka krvi ostaje u bolnici,a od Zavoda će se trebovati krv,koju će Fond isplaćivati Zavodu.To je mnogo više od onoga što smo tražili i tako da će Užice,pored trenutno pet zavoda u Srbiji,biti 6 ili 7 zajedno sa Suboticom“ ,naglasio je Božović.

Direktorka Opšte bolnice Jelena Raković Radivojević pored nabrajanja opreme koju su dobili za potrebe odeljenja ortopedije,oftamologije ,centralne intenzivne nege i ostalog,navela je da je bolnica u obavezi da ove godi skrati liste čekanja za operacije koje zahtevaju ugradnju ortopedskih implatata i uklanjanja katarakte.

„U obavezi smo da ove godine uradimo 630 ortopedskih operacija i 300 operacija katarakte.Na operaciju kolena čeka trenutno 735 pacijenata i 178 na operaciju kuka,dok njih 212 čeka operaciju katarakte „,rekla je Radivojević.

Ona je istakla da je najveći problem kadra na oftamologiji na kojoj samo jedna doktorka radi operacije katarakte,ali da će se taj problem premostiti uz pomoć oftamologa iz Kliničkog centra,koji će u užičkoj bolnici početi da rade operacije već 11. i 12. aprila.

You may also like...