Bolji uslovi za nastavu u Prvoj osnovnoj školi

UŽICE – U Prvoj osnovnoj školi kralja Petra Drugog tokom leta su okrečeni zidovi, ishoblovan pod u pojedinim učionicama i rešen je dugogodišnji problem mokrih čvorova tako da će sada učenici u toalet moći da idu u okviru objekta škole.

“U ovoj školi je završena izgranja mokrog čvora za jedan blok, čime smo rešili dugogodišnji problem gde učenici nisu imali zatvoreni sistem prilaska toaletima. Grad je za ovu investiciju izdvojio dva miliona dinara”, rekao je Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika.

Direktor škole Nikola Bacetić naveo je da je okrečeno oko 3200 metara kvadratnih što je koštalo oko 490 hiljada dinara i da su urađeni podovi u četiri učionice na oko 200 kvadrata u vrednosti od 204 hiljade dinara.

Grad Užice opredelio je i 1,2 miliona dinara za projekat izgradnje sportske hale i nadogradnju škole.

“Očekujemo da projekat završimo do kraja godine i dobijanje građevinske dozvole, a projektovana vrednost radova je oko 80 miliona dinara. Predviđeno je i povezivanje cele škole sa novim i starim delom, a realizacija se planira za narednu godinu”, najavio je Nikola Maksimović, direktor JP „Užice razvoj“.

 

You may also like...