Bokserske selekcije Srbije na Zlatiboru (VIDEO)

ZLATIBOR- Sve selekcije bokserskog nacionalnog tima Srbije na Zlatiboru se pripremaju za predstojeća takmičenja. Kao posebno značajne ističu se kvalifikacije za Olimpijske igre naredne godine.

Reprezentacija sprovodi tronedeljne bazične pripreme. Već tokom rpoleća očekuje ih nekoliko veoma važnih takmičenja.

„Najpre odlazimo u Bugarsku, na „Strandžat kup“, najjači turnir na svetu. Imaćemo deo priprema u Beogradu i verovatno u Kazahstanu, potom nam predstoji Svetsko prvenstvo, a u junu nas očekuje najvažniji izazov, na Evropskim igrama u Poljskoj, koje će nam biti i kvalifikacije za Olimpijske igre. S obzirom na rezultate iz prethodnih godina, imamo obavezu da osvojimo medalju na Svetskom prvenstvu, kao i da konačno posle mnogo godina imamo boksera na Olimpijskim igrama. Napomenuo bih da su skoro svi reprezentativci koji su rođeni u Srbiji starosti od oko 20 godina“, kaže selektor, Milan Piperski.

Među najvećim nadama u timu je Rastko Simić, nedavno izabran za najboljeg boskera Srbije u prošloj godini, koji je iz omladinaca prešao u seniore.

„Sada će mi protivnici biti iskusniji, mečevi teži… Nemam nešto posebno u planu za ovu godinu, ali imam za kasnije, kada tek budem bio na vrhuncu karijere“, kaže Rastko.

Jedan od glavnih aduta reprezentacije je osvajač „Zlatne rukavice“, Almir Memić.

„To mi daje još veći motiv da se borim i da pokušam da ove godine dođem do svetske medalje“, ističe Memić.

Pripreme boksera na Zlatiboru
Foto: ZooMUE

Među okupljenim bokserima su mlade nade, takmičari koji su nedavno iz omladinskih selekcija prešli u seniore, ali i mladi bokseri koji su već izgradili reputaciju.

„Imamo Svetsko prventsvo u Uzbekistanu u maju i Evropske igre u junu, ali mislim da će moje prvo veliko takmičenje biti Beogradski pobednik“, kaže Semiz Pinja Aličić.

„Daću sve u sebe da dođem do medalje na Svetkom prvenstvu. Imamo naporne pripreme, a trener Bulat iz Kazahstana sa nama jako dobro radi“, smatra Omer Ametović.

U drugom delu godine fokus će biti na EP za uzrast do 22 godine. Osim Olimpijskih igara, u reprezentaciji se već razmišlja o narednoj godini iz još jednog razloga, a to je domaćinstvo EP u muškoj i ženskoj konkurenciji.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.