Bogićević :Povratak mladih na selo je naša šansa


POŽEGA– Ministarstvo poljoprivrede zajedno sa Vladom Republike Srbije, kroz razne mere i subvencije nastoji da utiče na poboljšanje u sferi poljoprivrede i života na selu, istakao je pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević prilikom današnje posete Požegi.

foto.radio pozega

U okviru svoje posete zapadnoj Srbiji, Bogićević se sastao sa predsednikom opštine Požega Đorđem Nikitovićem i njegovim saradnicima, kao i sa predstavnicima Poljoprivredne savetodavne stručne službe u Užicu.

Nakon sastanka sa rukovodstvom opštine pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević obišao je domaćinstva Lazara Gordića i Todora Tomića, istaknute poljoprivredne proizvođaće iz ovog kraja.

„Požega ima prostora, mogućnosti, pomoć države, pomoć struke i mislim da će to ljudi iskoristiti. Pogotovo se dosta mladih vraća. Otvaraju se nova mlada poljoprivredna gazdinstva i to je naša šansa“ ,rekao je Bogićević u razgovoru sa poljoprivrednicima.

Požega će nastaviti da ulaže u poljoprivredu i da radi na obnovi puteva, a posebno seoskih ulica, kako bi se mladi u selima vratili, poručio je predsednik opštine Đorđe Nikitović.

Radio Požega,ZOOMUE

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.